Ο Άρης στον ευαίσθητο Καρκίνο: Τι να περιμένουμε και τι να κάνουμε

Ο Άρης στον ευαίσθητο Καρκίνο: Τι να περιμένουμε και τι να κάνουμε

Ο Άρης στον ευαίσθητο Καρκίνο: Τι να περιμένουμε και τι να κάνουμε μέχρι 1η Ιουλίου.

Αγαπητή φίλη,

Πάμε να δούμε παρέα με κάλπες και ψηφαλάκια, τι σημαίνει Άρης στον υδάτινο Καρκίνο και σε πτώση. Αρχικά, ήδη από τη μυθολογία γνωρίζουμε ότι ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου και διάφορες άλλες πικάντικες ή όχι ιστορίες για το ποιόν του. Αστρολογικά κυβερνά τον Κριό και είναι σε έξαρση στον Αιγόκερω. Σκληροπυρηνικά ζώδια αμφότερα, επομένως τι κάνει αυτός ο πολεμοχαρής τυπάκος στο γλυκό Καβουρίνο;

Σίγουρα δεν περνάει καλά και προκαλεί βραχυκυκλώματα κυρίως σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους. Ενδεχομένως να δουν κάποια χαρά και προώθηση των σχεδίων τους οι φίλες Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθείς πάρα τη γενικευμένη υποτονικότητα που θα αφορά την περίοδο αυτή. Είμαι εδώ για να περιγράψω τα βασικά χαρακτηριστικά του πλανήτη, τα οποία αφορούν εκτός από τις μέρες που διανύουμε και όποια έχει Άρη στο Καρκίνο στο χάρτη της.

Περιληπτικά η επιθετικότητα του Άρη εκφράζεται περισσότερο σαν παθητικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο θυμός και τα εξ αυτού προερχόμενα είναι πολύ πιθανό να εκφραστούν με κάποια εμφάνιση ψυχοσωματικής μορφής στο στομάχι κυρίως, αφού η κατάσταση δεν «χωνεύεται» και αντίθετα πληγώνει. Άλλες ιδιότητες είναι η συναισθηματική παρόρμηση αντί υγιούς ανταγωνιστικότητας και η ενόχληση σχεδόν με ό,τι κινείται. Στο πεδίο που αφορά την υπεράσπιση του εαυτού, παρατηρείται το απόλυτο τίποτα και όλο αυτό συνήθως ξεσπάει μανιασμένα στα άτομα που αγαπάς (αντί στο άτομο που τα προκαλεί όντως) με αποτέλεσμα μουρμούρα και μίρλα νυχθημερόν.

Για να μην αρπαχτούμε λοιπόν όλοι μαζί, η λύση είναι οι αγαπημένες ασχολίες του Καρκίνου: ενασχόληση με δημιουργικά πράγματα, βολτίτσα στη θάλασσα και χαλάρωση στο σπίτι με όσους θεωρεί οικογένεια και αισθάνεται οικειότητα. Θα απορείς και εσύ τώρα, κανένα καλό δε θα δούμε με Άρη εκεί πέρα από γκρίνιες; Θα σου απαντήσω πως είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας και να βρούμε τη δύναμη να πάψουμε να γκρινιάζουμε, δίδοντας έμφαση στην ευαίσθητη πλευρά μας και τη διαίσθηση που δίνει αυτή η πλανητική διέλευση.

Τα λέμε σύντομα με άλλα νεάκια.

Μανδάμ Αστερόεσσα.