Δισάκι: Ο Παράδεισος της γεύσης στο Ν.Ηράκλειο

Δισάκι: Ο Παράδεισος της γεύσης στο Ν.Ηράκλειο

Μεγαλώνοντας, χαίρομαι να βλέπω παλιούς γνώριμους από το σχολείο να πετυχαίνουν, να δημιουργούν και να γίνονται μάστερ στο είδος τους. Είναι υπέροχο να βλέπεις την εξέλιξή τους και να τους θαυμάζεις. Ο Γρηγόρης Ασημακόπουλος, είναι ένας από αυτούς.

Γνωρίζοντας όλη του την οικογένεια από τη μέρα που γεννήθηκα και έχοντας γνωρίσει και τις δύο αξιόλογες αδερφές του και τολμώ να πω και φίλες μου, χαίρομαι ιδιαίτερα που και ο Γρηγόρης εξελίσσεται κι έφτιαξε δύο υπέροχους χώρους εστίασης στην καρδιά του Νέου Ηρακλείου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εντυπωσιασμένη ειδικά από το δεύτερο δημιούργημά του, το Δισάκι, που πήγα με φίλους αρκετές φορές και τίμησα ιδιαίτερα τις γαστριμαργικές δημιουργίες του, θεώρησα καλό να το επικοινωνήσω και με όλους εσάς.

Από τις φωτογραφίες που σας παραθέτω, μαζί με τις ειλικρινείς απαντήσεις του ιδιοκτήτη, θα καταλάβετε γρήγορα, πως μία επίσκεψη είναι αρκετή για να σας εθίσει.

 

  1. Γρηγόρη πώς προέκυψε η ιδέα για το Δισάκι; Τι σε ενέπνευσε για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου και πώς πήρε το όνομά του;

 

Έχοντας δραστηριότητα πάνω από 12 χρόνια στον χώρο της εστίασης, έχοντας εργαστεί σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, καφέ και στη συνέχεια δικά μου μαγαζιά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα παντρέψει το παραδοσιακό στυλ καφενείου με την παράδοση. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον μόχθο, την απλότητα, τη γεύση της μεσογειακής διατροφής, που περιέχει μέσα απλό τραπεζομάντηλο δεμένο και κρεμασμένο στην άκρη ενός κονταριού (ΔΙΣΑΚΙ).

disaki-ewoman

  1. Σε τι κοινό απευθύνεσαι;

 

Στο ΔΙΣΑΚΙ συναντάς κυρίως ηλικίες από 30 και πάνω, λάτρεις του ποιοτικού φαγητού και της καλής μουσικής.

disaki2-ewoman

  1. Τι στυλ μουσικής έχει το μαγαζί; Διοργανώνετε και Live βραδιές;

 

Κυρίως έντεχνα, ελαφρολαϊκά, παλιά καλά λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα, συνοδεύουν τις εξόδους σας στο μαγαζί μας. Αρκετές live βραδιές μέσα στην εβδομάδα, Τετάρτη (έντεχνο λαϊκό), Παρασκευή (λαϊκό- ρεμπέτικο), Σάββατο (λαϊκό-χορευτικό), Κυριακή μεσημέρι (ρεμπέτικο). Υπάρχουν και αρκετά έκτακτα live σε γιορτές και αργίες, καθώς και αρκετές Πέμπτες με νησιώτικα παραδοσιακά γλέντια.

 

  1. Αν και έχω δοκιμάσει πολλά από τα πιάτα σας και μπορώ να μιλάω για το μενού σας ασταμάτητα, πες μας εσύ ως ιδιοκτήτης γι’ αυτό.

 

Το μενού είναι κυρίως παραδοσιακό, μεσογειακό. Ξεκινά με ψαγμένες σαλάτες, παραδοσιακά ορεκτικά όπως πατάτες τηγανιτές με στάκα και αβγά, ταλαγάνι σχάρας με χειροποίητο γλυκό σταφύλι, αρκετά μεζεδάκια από τηγανιές μέχρι συκώτι μοσχαρίσιο σβησμένο με κρασί σε κρούστα πάπρικας, παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά και σύγκλινο Μάνης και μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά.

disakimenou6-ewoman

disakimenou5-ewoman

disakimenou4-ewoman

disakimenou3-ewoman

disakimenou2-ewoman

disakimenou-ewoman

  1. Πες μας τρεις λόγους για να επισκεφτεί κανείς αυτόν τον υπέροχο χώρο.

 

Οι λόγοι για να μας επισκεφτείτε αρκετοί. Αν είστε λάτρεις του ποιοτικού φαγητού και της ποιοτικής ελληνικής μουσικής και υποστηρικτές της έκφρασης value for money, το δισάκι πρέπει να είναι στις επιλογές σας.

disaki3-ewoman

  1. Πού βρίσκεται το Δισάκι και ποιες είναι οι ώρες και μέρες λειτουργίας του;

 

Βρισκόμαστε σε μια κεντρική-απόκεντρη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου, πολύ κοντά στον αγαπημένο μας κινηματογράφο Τα Τρία Αστέρια. Διεύθυνση Σαλαμίνος 9. Εξυπηρετούμε καθημερινά από τις 4:00μμ ως τη 1:00πμ καθημερινά εκτός Δευτέρας.

 

  1. Πώς μπορεί  κάποιος να κάνει κράτηση; Και γενικά πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας;

 

 Στη σελίδα μας στο Facebook , μπορείτε να βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες  που χρειάζεστε και όλους τους τρόπους επικοινωνίας (μήνυμα, τηλέφωνα, φωτογραφίες του καταστήματος, λεπτομέρειες για τα lives και να δείτε κριτικές .

 

https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B9%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9-155903264889982/

 

Γρηγόρη σε ευχαριστώ από καρδιάς που παραχώρησες αυτή τη συνέντευξη σε μένα και στο ewoman. Υπόσχομαι πως εγώ και οι συνεργάτες μου, μιας και πυκνά συχνά κονταροχτυπιόμαστε σε κάποιο φαγάδικο με γέλια και καλή διάθεση, θα σε επισκεφθούμε σύντομα με άδεια στομάχια και είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψουν το Δισάκι, όπως εγώ. (θα ειδοποιήσω από πριν για να είναι έτοιμο το αγαπημένο μου πιάτο με πατατούλες, αβγά και στάκα). Καλή συνέχεια, πάντα με ποιότητα, αγάπη για αυτό που κάνεις, ποιότητα και κυρίως τύχη.