Kατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση σας, αγαπημένοι γονείς...

Kατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση σας, αγαπημένοι γονείς...(pixabay)

Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν…

Αυτό ειπώθηκε δια στόματος Χριστού κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, την στιγμή της δημιουργίας του Ανθρώπου.

Αυτή η φράση μου ήρθε ακριβώς στο μυαλό σαν τους άκουσα…

«Ο άντρας γύρω στα 55 και η κυρία του λίγο μικρότερη, παντρεμένοι με δύο παιδιά. Ο μεγαλύτερος γύρω στα 18 και ο μικρός περίπου 12.

Ανεργία, ποτό και καυγάδες, ομηρικοί καυγάδες, που έλεγες τώρα θα τη σκοτώσει, τώρα θα της την δώσει και θα πάρει κάνα μαχαίρι και θα τον κομματιάσει! Τα παιδιά έντρομα να παρακολουθούν παραγκωνισμένα από φόβο, αμηχανία, τρόμο,  πόσα συναισθήματα να το περιγράψουν ένα τέτοιο σκηνικό στο σπίτι.

Στο σπίτι!

Με τους γονείς τους!

Αυτός ο άνθρωπος που έβριζε με τα χειρότερα λόγια την μάνα τους είναι ο πατέρας τους.

Αυτή η μάνα που βρίζει χυδαία τον πατέρα τους είναι η μάνα τους

Και όλα αυτά εκτυλίσσονται στον ασφαλέστερο χώρο του ανθρώπου, το σπίτι του!

Τα χρόνια περνούν, οι καυγάδες όμως όχι, τα παιδιά μεγαλώνουν. Ο ένας φεύγει, ο μεγάλος. Ή ενίοτε παίρνει θέση, λίγη σημασία έχει να σας πω ποιανού»

Φώτιση Κυρίου επέρχεται στο μυαλό αυτών των γονιών, εάν φυσικά μπορούμε να τους προσδώσουμε μυαλό με περιεχόμενο μέσα και επιτέλους χωρίζουν, ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.

Η κυρία κρατά τα παιδιά και όλα λες θα γίνουν μαγικά και με ένα κουμπί θα σβηστούν και τα παιδιά θα μεγαλώσουν ήρεμα.. αμ δε!

Γιατί θα πεις; Ο κακός ο λύκος έφυγε

Ο κακός ο λύκος μπορεί να έφυγε, αλλά άφησε χνάρια, καλοδιαβασμένα και βιώματα. Άφησε επίσης τα γονίδια του, τα κύτταρα του που βγήκαν και πιο εξελιγμένα ως νέα μοντέλα!

«Ένα ζευγάρι βρίσκεται στην πλαζ , ο νεαρός περίπου στα 25 και μόλις 22η τυχερή που τον έχει, παρέα τους και ένα μωρό 3 χρόνων, ένα αγοράκι κατάξανθο φτυστός ο πατέρας του!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά καταλαβαίνεις από το παιχνίδι του μικρού, ότι κάτι δεν πάει καλά…

Αυτό το κάτι δεν πάει καλά δεν μπορώ να σας το προσδιορίσω με λόγια, απλά το βλέπεις ολοκάθαρα, θες από εμπειρία, θες από ένστικτό, πάντως το βλέπεις.

Το ζευγάρι νορμάλ, κάνουν μπάνιο, συζητούν χαμηλόφωνα, τίποτα δεν δείχνει ανησυχητικό

Το βράδυ ακούγονται φωνές, βρισιές, ακούς πράγματα να σπάνε, το μικρό κάνει ένα μπάμ μπάμ, αυτό βασικά είναι το παιχνίδι του, σχεδόν όλη την ημέρα που βρίσκεται σπίτι…

Ο νεαρός βρίζει χυδαία την μικρά, η οποία  μικρά φυσικά και βγαίνει στην άμυνα απαντώντας του καταλλήλως, κατά τον ίδιο τρόπο, με τα ίδια λόγια αγάπης που την χαρακτηρίζει και εκείνος.

Δυστυχώς έμεινε έγκυος και παρότι ήξερε από όταν είχαν δεσμό, τα προβλήματα που είχε από μικρός στο σπίτι, τον παντρεύτηκε».

Σήμερα στο ίδιο σπίτι, εκεί που ο νεαρός μεγάλωσε με φόβο, με βία, με φωνές, με απαξίωση, εκεί ακριβώς κάνει το ίδιο λάθος. Ακριβώς όμως το ίδιο!

Και είναι τόσο τρελό και οξύμωρο όλο αυτό. Όλη αυτή η αναπαραγωγή δυστυχίας, που ενώ κάθε λογικός  άνθρωπος θα έλεγε πως αυτό το παιδί, θα αποζητούσε μια ήρεμη, ασφαλή οικογένεια αν όχι για τον ίδιο, για το παιδί του, που από πρώτο χέρι ήδη ξέρει πως νοιώθει, γιατί  τα ένοιωσε, τα έζησε… κι όμως όχι, κάνει ακριβώς ότι έβλεπε και δεν του άρεσε.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για την ώρα, έχουν μόνο ένα παιδί κι ας ελπίσουμε με ένα να μείνουν, γιατί το να φέρουν και ένα ακόμη δυστυχισμένο εκ τον προτέρων, απλά θα συνεχίσουν το δικό τους έργο και χειρότερα, είπαμε τα μοντέλα εξελίσσονται στο πέρασμα των χρόνων!

Αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά αποτελούν το σήμερα, βρισκόμενα σε μια σχέση, ένας άντρας, μια γυναίκα, μια οικογένεια!

Πρότυπα και στερεότυπα που μια κοινωνία περνάει για υγιή, μένοντας στην εικόνα

Μια εικόνα που απαγορεύει, στοχοποιεί, καθετί διαφορετικό

Καθετί που δεν είναι σαν αυτήν την φαινομενικά υγιή εικόνα. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα μια γυναίκα μπορεί άνετα να μεγαλώσει με έναν ακατάλληλο άντρα ένα παιδί δυστυχισμένο, άλλωστε δυστυχισμένη είναι και η ίδια, μπορεί άνετα μέσα από αυτό το υπέροχο μοντέλο οικογένειας, να κακοποιείται, το ίδιο άνετα θα διαιωνίζει το ανθρώπινο γένος υπό το χάρισμα της μητρότητας, δύσκολα όμως θα κάνει έκτρωση, δύσκολα θα μιλήσει δημόσια για την ενδοοικογενειακή βία, δύσκολα θα κάνει ένα παιδί εκτός γάμου, δύσκολα θα το μεγαλώσει μόνη, θα την ακολουθούν αυτήν καθώς και το παιδί της πολλές ετικέτες, πολλοί χαρακτηρισμοί.

Σε άλλα νέα αυτοί οι παλιόγκει, ζητούν λέει ελευθερία, ζητούν να παντρεύονται, να υιοθετούν παιδιά!

Άκουσον, άκουσον!

Να έρθουν τώρα και να μας χαλάσουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, που είμαστε όλοι τόσο ευτυχισμένοι με τους συντρόφους μας,  που τα παιδιά μας είναι τόσο καλά, με τα τάμπλετ τους, με τα ακριβά τα κινητά τους, στον κόσμο τους, και εμείς στον δικό μας…

Σε άλλα νέα επίσης δεν μας άρεσαν λέει τα αποτελέσματα των εκλογών! Το ποσοστό που κέντρισε το ενδιαφέρων, είναι λέει η ψήφος των νέων μέχρι 25 ετών, προς την Χρυσή Αυγή!

Άκου τώρα…

Είναι να απορείς πραγματικά !

Είπαμε είμαι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση σου, αγαπημένε μπαμπά και αξιολάτρευτη μαμά!