Σώμα μου, όταν σε αγάπησα εγώ, μ’ αγάπησε το σύμπαν

Σώμα μου, όταν σε αγάπησα εγώ, μ’ αγάπησε το σύμπαν

Ιανουάριος, στόχος Νο1: Να χάσω τα κιλά των γιορτών (των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων), να αρχίσω γυμναστήριο, γιατί σε έξι μήνες θα κλαίω πάνω από μια κρέπα σοκολάτα. Να μπω στο τζιν που αγόρασα το Νοέμβριο και να μη χρειαστεί ως τέλος του μήνα, να ρουφάω την κοιλιά μου, την ώρα που ανεβάζω το Calzedonia καλσόν μου, γιατί είχε 20 ευρώ.

Φεβρουάριος, στόχος Νο2: Ό,τι ακριβώς και ο Νο1, μείον ένα μήνα ως το καλοκαίρι. (Αν είχα χάσει έστω και ένα κιλό, δεν θα περνούσα του Αγίου Βαλεντίνου μόνη, με σοκολατάκια καρδούλας, βλέποντας Desperate Housewives). Να πηγαίνω το σκύλο μακρινή βόλτα, χωρίς να μου φτάνει η γλώσσα στο κουντεπιέ.

Mάρτιος, στόχος Νο3 : Να μην πάει για πέταμα ή εκατοστή εγγραφή στο γυμναστήριο, (δεν μου μπαίνει τίποτα από τα αποκριάτικα του Jumbo, θα ντυθώ περίπτερο). Να μάθω να κάνω contouring για να τονίζω τις εξαφανισμένες γωνίες της φάτσας μου.

Απρίλιος, στόχος Νο4: Διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, με ένα ή δύο free γεύματα τη βδομάδα (ή τη μέρα). Να προσέχω γιατί έρχεται Πάσχα και το αρνί θα με κοιτάζει απειλητικά αν δε το βάλω στο στόμα μου. Να μη φάω πάνω από ένα τσουρέκι μετά την Ανάσταση, αν δε θέλω το καλοκαίρι να αγοράσω μαγιό από κατάστημα με τέντες.

Μάιος, στόχος Νο5: Να μην αγριοκοιτάζω τα λεπτά καλλίγραμμα πόδια που άρχισαν να εμφανίζονται με κοντά σορτσάκια. Σιγά μαρή, που πιάσαν οι ζέστες και δεν κρατιέσαι. Να μη ντρέπομαι να κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Εδώ δε ντρεπόταν η μητριά της Χιονάτης.

Ιούνιος, στόχος Νο6: Να κατεβάσω τα καλοκαιρινά, να τα κρεμάσω παντού, να μοιάζει το διαμέρισμα με τσαντίρι και να τα κατεβάσω μόνο όταν θα μου κάνουν. Να κάθομαι με ίσια πλάτη, γιατί έτσι διπλώνει λιγότερο η κοιλιά μου. Να ψάξω στο ίντερνετ για ερημικές παραλίες και όταν θα είμαι με φίλους να μην ενδίδω σε κοκτέιλς, ούζα και ποικιλίες.

Κάπου εκεί ξύπνησα από τα χάδια του άντρα μου και τις ζωηρές φωνούλες των παιδιών μου. Ακόμα και στον ύπνο μου θέλω να αδυνατίσω και βλέπω ό,τι να ‘ναι. Μέσα σε αυτά τα τρία σώματα που έχουν πέσει πάνω στα παπλώματα, υπάρχει όλη η ευτυχία του κόσμου. «Μα γιατί με ξυπνάτε τόσο νωρίς;» απορώ. «Για να πάμε για μπάνιοοοοοοο!!!» απαντάνε με μια φωνή και οι τρεις. Σηκώθηκα, τους φίλησα, έβαλα το υπέροχο πουά μαγιό μου, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, του γέλασα και του είπα: «Όταν σε αγάπησα εγώ, τότε μ’ αγάπησε το σύμπαν».