Κότσια θέλει η αλήθεια, φίλοι μου!

Κότσια θέλει η αλήθεια, φίλοι μου!

Το μόνο χειρότερο απ’ το ψέμα, είναι το ψέμα που το καλύπτει. Αυτό το δεύτερο μάλιστα, είναι πιο ένοχο απ’ το πρώτο, γιατί μαρτυρά μια άξεστη προθυμία για συνέχεια. Δεν δείχνει καμία μεταμέλεια!

Είναι εκείνο, που θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά απ’ το πρώτο, γιατί δεν δίνει καμία διάθεση για διόρθωση της κατάστασης. Είναι η καταδίκη σου για να μη σε ξανά εμπιστευτούν ποτέ. Μην κάνεις καμία βλακώδη σκέψη ότι δήθεν δε μπορείς να το διορθώσεις και αναγκάζεσαι να λες συνεχόμενα ψέματα επειδή είπες το πρώτο, ή ότι δήθεν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; 

Γιατί το έχω ακούσει άπειρες φορές απ’ ανθρώπους που προσπαθούν να δικαιολογηθούν στον ίδιο τους τον εαυτό.  

Το ψέμα δεν είναι κανενός είδους εξάρτηση για να μη μπορείς να το αντιστρέψεις!

Όμως, όταν κάποιος λέει συνεχόμενα το ίδιο ψέμα, κάποια στιγμή η επανάληψη, το κάνει να φαίνεται αληθινό, άσχετα με το αν είναι ή όχι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ψευδαίσθηση.

Κότσια θέλει η αλήθεια φίλοι μου! Ευθύ βλέμμα και απόφαση, να σηκώσεις τις συνέπειες για τις πράξεις που ΕΣΥ ο ίδιος επέλεξες. Το ψέμα, είναι ο εύκολος δρόμος που καταλήγει στο γκρεμό, γιατί τίποτα τελικά δε μένει κρυφό. Το ψέμα αποκαλύπτεται και τα αποτελέσματά του είναι πάντα καταστροφικά, τόσο για τον ψεύτη, όσο και για εκείνον που στερήθηκε την αλήθεια.