Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα λέει η παροιμία και τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους το ewoman σας προτείνει μια αλμυρή, ελαφριά, νόστιμη και υγιεινή κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνεται στο τσακ μπαμ με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι και τρώγεται όλες τις ώρες!
Υλικά:
1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. αλέυρι γ.ο.χ
1 μπεϊκιν
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό ή καλαμποκάλευρο
500 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα + 2 πρέζες αλάτι
250 γρ. τυρί φέτα + κίτρινο τυρί
άνηθο για άρωμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια τ' αλατίζουμε και τ' αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί
και έπειτα προσθέτουμε το άλευρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το τυρί φέτα και τέλος το κολοκύθι αφού το στύψουμε πολύ καλά κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Tip: Αν αντικαταστήσουμε το σιμιγδάλι με καλαμποκάλευρο η πίτα θα γίνει πιο τραγανή!
Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί, ώστε να κάνει η πίτα κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ο C για 45' περίπου, (ώσπου να ροδίσει καλά).
Αφού τη βγάλουμε απ' το φούρνο την αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν τη σερβίρουμε!
Ζεστή ή κρύα είναι εξίσου απολαυστική! Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε! Θα την λατρέψουν όλοι!
*Ευχαριστώ τη φίλη μου Μαίρη Καρατζά γι' αυτήν τη συνταγή!