My babyday: Δες με μάνα, τρώω με κουτάλι!

My babyday: Δες με μάνα, τρώω με κουτάλι!

Κι έρχεται η μαγική εκείνη ώρα που ο γιατρός σε βγάζει από την αποστείρωση. Κι εσύ, η μανούλα που όσο κι αν προσπάθησες δεν κατάφερες να θηλάσεις κι ήσουν αγκαλιά με τον αποστειρωτή σχεδόν 5 μήνες, πολύ το χαίρεσαι. Δώρο σου κάνει ο γιατρός κι ας μην το ξέρει. Βέβαια τα ωραία κρατούν λίγο.

Βλέπεις, τη μαγική απεξάρτηση από αποστειρωμένα νερά και μπουκάλια τη διαδέχεται η ώρα του κανονικού φαγητού. Ω ναι, έρχεται η στιγμή που το λατρεμένο σου τέκνο θα σταθεί απέναντί σου καθιστό πια και θα πρέπει να ανοίξει το στόμα του σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο, το γνωστό σε όλους πλην αυτού, κουτάλι.

Κι εδώ θα καταθέσω τη δική μου μαρτυρία, καθότι άτιμη ράτσα ο Σωτήρης και σιγά που δε θα έκανε τα δικά του στο πρώτο τάισμα.

Το πρώτο γεύμα που αντικαταστήσαμε ήταν το απογευματινό. Γιαούρτι ή ρυζάλευρο μας είπε ο γιατρός και διαλέξαμε το γιαούρτι ως πιο κοντινό στο γάλα.

Λίγες ώρες πριν, ο μικρός πλατάγιαζε τα χείλη του γελώντας και κοροϊδεύοντας τη γιαγιά του. Γέλαγαν όλοι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το έκανε το παιδί και ζήτω και μπράβο. Γέλαγα και γω η αφελής η μάνα. Πού νάξερα.

Βλέπετε όταν ήρθε η ώρα του πρώτου κουταλιού, κι αφού πέρασε το πρώτο σοκ του τι είναι αυτό που μου βάζεις στο στόμα ρε μάνα εγώ το μπουκάλι μου ζήτησα, αρχίσαμε τις αντιδράσεις.

Αντίδραση 1η:

Ωραίο είναι αυτό το μαλακό,  κουτάλι το είπαμε; Δως το εδώ που το θέλω μια στιγμούλα.

Αντίδραση 2:

Σαν πολύ ξινό δεν είναι τούτο το πράγμα ρε μάνα; Το βγάζω! Κάνε στη μπάντα!

Αντίδραση 3:

Να κλάψω; Μπα... Να γελάσω; Ούτε καν, μη νομίζουν ότι το διασκεδάζω κιόλας. Ας κάνω εκείνο το καινούργιο... Κι αρχίζει τα πφφ ο Σωτηράκης και μας ψεκάζει με το γιαούρτι.

Ας κάνουμε τώρα τη σούμα:

1 ώρα τάισμα, 150 γρ. γιαούρτι κατανεμήθηκαν ως εξής:

50 γρ. στη σαλιάρα
50 γρ. στην πετσέτα
30 γρ. στα μανούλα από ψεκασμό -γέλαγες μανούλα που κορόιδευα τη γιαγούλα;Γίνου τώρα σύσκατη με το γιαούρτι να μάθεις να γελάς με την πεθερούλα...
και 20 γρ. και πολλά λέω στον Σωτήρη που μάσα μάσα κάπου ξεγελάστηκε και κατάπιε και λίγο...

Καλά περάσαμε, δε λέω. Αυτός μετά από την κουταλοεμπειρία ήπιε το μπουκάλι με το γάλα, που αυτό ήταν και το αρχικό του σχέδιο, και την έκανε ταράτσα.
Η μάνα μπήκε στο μπάνιο μαζί με ρούχα μπας και ξεξινίσει  κι όταν βγήκε βρήκε μοσχομυριστό πακετάκι να την περιμένει.
Είχε ενεργήσει το γιαούρτι ακαριαία κι ο Σωτήρης ανέμενε τις σωστικές δυνάμεις να απομακρύνουν τα πυρηνικά από την πάνα του.
Σε μια βδομάδα αρχίζουν τα λαχανικά. Απλά κάντε το εικόνα.
Κλαίω από τώρα...