Σκέψου θετικά, ζήσε θετικά, δες γύρω σου θετικά!

Σκέψου θετικά, ζήσε θετικά, δες γύρω σου θετικά!

Ως ατίθαση και απείθαρχη φύση οι σκέψεις μου  δεν θα μπορούσε να φέρονται διαφορετικά.

Απείθαρχες, ατίθασες και φλύαρα ενοχλητικές.

Γιατί έρχονται ακάλεστες; Ποιος τις κάλεσε;

Ανάγωγες, έρχονται και με ταράζουν.

Σε ένα ήσυχο σαββατοκύριακο εσύ τι ζητάς;

Βασική ανάγκη είναι η αρμονία του μυαλού, η ηρεμία και η καλή  διάθεση για να το αφήσεις να εκφραστεί ελεύθερα με κάθε τρόπο.

Και τσουπ, νάτες!

Ως αναλαμπές σκάνε στον ουρανό μου και θα μπορούσαν να μου φανούν πολύ χρήσιμες στα αλήθεια, υπό έναν όρο: Να τις ήθελα…

Μα εγώ δεν τις θέλω, άλλωστε τις ξέρω καλά.

Κάθε φορά που έρχονται, μόνο για μπελά είναι!

Θα αρχίσουν πάλι να ζητάνε…Όνειρα και περισυλλογή.

Σκέφτομαι πως όσο τα κτίρια ψηλώνουν και οι δρόμοι γύρω τους φαρδαίνουν, τόσο το μυαλό  γίνεται κοντύτερο, τόσο η σκέψη μας στενεύει.

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις…

Το μυαλό μου μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο τρόπος για να διαχειριστεί την πληθώρα πληροφοριών που του έχω φορτώσει, απαιτεί ένα λογισμικό που να μπορεί να ανταπεξέλθει δυναμικά στους ιούς που παραμονεύουν.

Όπως ακριβώς όμως οι ιοί βρίσκουν τον τρόπο να σπάνε το πρόγραμμα ασφαλείας του υπολογιστή, έτσι και οι σκέψεις έρχονται και με βγάζουν από τον ωραίο μου δρόμο.

Πώς το είπαμε; Α ναι, υπερανάλυση.

Θετικές σκέψεις, σκέψου θετικά, ζήσε θετικά, δες γύρω σου θετικά!

Κι εγώ που υπέρ αναλύω, σκέφτομαι.

Πού σταματάει η φαντασία μιας ωραίας κατάστασης, πού σταματάει η θεωρία της θετικής σκέψης ως προς τα γεγονότα; Πού αρχίζει η πραγματική εικόνα του κάδρου μου;

Δεν συνηθίζω να κλείνω τα στόρια του μυαλού μου κι οι σκέψεις τρυπώνουν μέσα από τις γρίλιες, έτσι πότε φέρνουν αλήθειες ρίχνοντας φως σε φόβους και πότε έρχονται  ντυμένες  φαντασίωση και ελπίδα.

Θα παραδεχτώ βέβαια πως γίνονται και αιτία δράσης.

Σαν άλλος μοχλός, γυρνούν και κατευθύνουν το μυαλό, τη διάθεση ενίοτε, μέχρι αποτελέσματος αμφιβόλου θελήσεως!

Οι σκέψεις έχουν ενέργεια ικανή να μαγνητίσουν καλό η κακό, ανάλογα τις παγιωμένες προθέσεις του κατόχου και χειριστή τους.

Ως κυρίαρχός τους ακόμη μια φορά, θα επιτρέψω την είσοδό τους και όπως πάντα θα κρατήσω σαν ανάμνησή τους το σημείο δράσης, το σημείο αφύπνισης απέναντι στα καλά και κακώς κείμενα…