Κοινωνικός είμαι, δεν στην πέφτω!

Κοινωνικός είμαι, δεν στην πέφτω!

Είμαι κοινωνικός άνθρωπος. Μου αρέσει πολύ να γνωρίζω ανθρώπους. Άντρες και γυναίκες.

Αν με αφήσεις σε ένα χώρο με 2.498 άγνωστους ανθρώπους, μπορώ να τους γνωρίσω όλους σε μια νύχτα. Δε θα έχω κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, αλλά μου αρέσει πολύ να διευρύνω τον κύκλο μου. Και το βρίσκω πολύ εύκολο. Άσχετα αν αυτές οι γνωριμίες καταλήξουν κάπου ή πουθενά. Έχω βέβαια μια ισχυρότερη τάση στο γυναικείο φύλο, μόνο επειδή το θαυμάζω και ανεξαρτήτως εξωτερικής εμφάνισης.

Ζούμε όμως σε μια κοινωνία που οι λιγούρηδες και τα «ψώνια» (για τα οποία είχα γράψει στο άρθρο: Δε σε θέλουν όλοι καλή μου, προσγειώσου!)  βρίσκονται παντού. Αναφέρω αυτές τις δύο κατηγορίες ανθρώπων, γιατί το κλίμα που έχουν δημιουργήσει κάνουν την κοινωνική συμπεριφορά παρεξηγήσιμη. Οι λιγούρηδες γιατί σας έχουν δώσει την εντύπωση ότι όλοι σας κοιτάνε σαν ξερολούκουμα και τα «ψώνια» γιατί νομίζουν ότι όλοι τις θέλουν. Η κοινωνική συμπεριφορά μπορεί φυσικά να παρεξηγηθεί και από άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Και φαντάζομαι κάποιες φορές συμβαίνει. Γιατί επειδή είμαι κοινωνικός και άνετος στις γνωριμίες μου και επειδή ίσως τις κάνω πολύ εύκολα κάποιες θεωρούν ότι τις πλησιάζω με άλλα στο μυαλό μου.

Μια φίλη μού είπε κάτι που μου άρεσε πολύ και που σε μερικές περιπτώσεις σίγουρα δικαιολογεί την παρεξήγηση. «Γυναικεία φιλαρέσκεια». Πολύ καλό. Ίσως δεν μπορούν να διανοηθούν ότι τις πλησιάζω απλά για μια γνωριμία και χωρίς καμία άλλη πρόθεση. Απλά για να ανταλλάξουμε απόψεις, να δω τι έχουν στο μυαλό τους, να μάθω νέες σκέψεις ή να επιβεβαιώσω παλιές. Να περάσουμε καλά (με την καλή και σεβαστή έννοια) και ίσως να αποκομίσουμε και οι δύο μια ενδιαφέρουσα γνωριμία που αξίζει. Αναφέρομαι σε προσεγγίσεις εντελώς κοινωνικού και καθόλου ερωτικού περιεχομένου. Μάλιστα το κλίμα είναι τέτοιο που είμαι σίγουρος ότι για μια γυναίκα είναι ακόμη πιο δύσκολο να είναι κοινωνική. Ασχέτως αν ξέρει πολύ καλά πώς να βάζει τα πράγματα στη θέση τους φαντάζομαι τι αντιμετωπίζει κάθε φορά.

Η αλήθεια είναι λοιπόν κυρίες μου, ότι υπάρχουν και άντρες που απλά είναι κοινωνικοί και θέλουν να σας γνωρίσουν ως άνθρωπο χωρίς να έχουν το ερωτικό στο μυαλό τους. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Άλλωστε υπάρχει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας όπως είχα γράψει στο «Μια αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας!».
Φαντάζομαι είναι λίγοι, αλλά αυτό που μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία είναι ότι το βρίσκουν ενοχλητικό και άκρως απογοητευτικό να βρίσκουν μπροστά τους τέτοιες γυναίκες.
Που δεν μπορούν να καταλάβουν την πραγματικότητα. Είναι προκατειλημμένες και παρεξηγούν. Ακόμη χειρότερα μάλιστα, όταν ο άντρας ξεκαθαρίζει τη θέση του από την αρχή, αλλά αυτές δεν μπορούν να το δεχτούν. Δηλαδή ένας άντρας δεν μπορεί απλά να είναι κοινωνικός; Πρέπει οπωσδήποτε τη γυναίκα που πάει να γνωρίσει να τη θέλει για το κρεβάτι του; Πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας όπως είναι οι περισσότεροι; Όχι μόνο δε θα μπει στην διαδικασία να το κάνει, αλλά μάλλον θα χάσει και το κοινωνικό ενδιαφέρον του προς αυτήν.

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.