Κουράστηκα να μου μιλάς για εκείνη την αγάπη που σε κάνει εγωιστή

Κουράστηκα να μου μιλάς για εκείνη την αγάπη που σε κάνει εγωιστή

Κουράστηκα να μου μιλάς για εκείνη την αγάπη που σε κάνει εγωιστή, για εκείνη που σε μεταμορφώνει σε ένα πλάσμα που ζει και αναπνέει για ένα και μόνο άνθρωπο.

Κουράστηκα να ακούω για τα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτό το άτομο.
Ξέρεις υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στη ζωή σου. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν αναθεωρούν κάθε τρεις και λίγο το τι νιώθουν για εσένα.
Αν όμως ο ερχομός του ενός, επισκιάζει την ύπαρξη όλων των άλλων, να τη χέσω αυτή την αγάπη ρε φίλε.

Η αγάπη σε κάνει καλύτερο άνθρωπο λένε.
Η αγάπη σε οδηγεί στο να θες να προσφέρεις, να δίνεις από την ψυχή σου.
Αλλά αν όλο αυτό εξαντλείται σε ένα και μόνο άτομο, δε θες να αφήσεις για τους άλλους.
Δε σου είπε κανείς πώς η αγάπη είναι αστείρευτη;
Δε σου έμαθαν πώς για κάθε άνθρωπο μπορείς να δημιουργήσεις μια άλλη, καινούρια αγάπη;

Δεν κατάλαβες ποτέ πώς μπορείς να αγαπάς και να φροντίζεις πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο έναν; Όχι μόνο εκείνον που αντιπροσωπεύει την ερωτική αγάπη δηλαδή;
Κουράστηκα πραγματικά να ακούω για τέτοιες αγάπες, δήθεν ολοκληρωτικές. Γιατί τελικά καταλαβαίνεις πως είναι αγάπες που φορούν παρωπίδες.

Όταν ακούω για τέτοιες αγάπες αηδιάζω, γιατί καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος αγαπά έτσι όταν δίνεται μεν ολόκληρος, αλλά δεν έχει χρόνο, χώρο, ψυχή, αντοχές για κανέναν άλλον.
Εμένα οι αγάπες που έζησα μου έμαθαν πως κάθε αγάπη με γεμίζει περισσότερο, με κάνει να θέλω να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους, με κάνει να θέλω να δείχνω την αγάπη μου με καλύτερο ή καταλληλότερο τρόπο.
Αν, λοιπόν, η δική σου αγάπη σε κάνει να ζεις σε ένα κλειστό σύστημα των δύο, η δική μου αγάπη να ξέρεις, με κάνει να ανοίγω την καρδιά μου στους ανθρώπους, να τους αγαπάω με κάθε τρόπο, να τους το δείχνω με κάθε κόστος. Όχι σε έναν. Σε όσους είναι δίπλα μου και το αξίζουν.

Αν η δική σου αγάπη θέτει περιορισμούς ή σε οδηγεί στον εγωισμό, η δική μου αγάπη ελευθερώνει εμένα και τους ανθρώπους. Γιατί τους δείχνει πως, αγαπώ σημαίνει ανοίγω την καρδιά μου.
Και μια ανοιχτή καρδιά δεν κοιτάζει να κλείσει μέσα της μόνο έναν. Δεν ενδιαφέρεται μόνο για το αντικείμενο του πόθου της. Μια ανοιχτή καρδιά αγκαλιάζει, παίρνει και δίνει απλόχερα. Δε δίνεται ολόκληρη. Δίνει και αγαπά αστείρευτα. Γιατί η αγάπη μέσα της πολλαπλασιάζεται. Κι αυτή η αγάπη εμένα μου ταιριάζει.

Εσύ ζήσε με το ένα και μόνο πρόσωπο…
Εγώ όμως κουράστηκα να σε ακούω.