Ο Μάνος Παπαγιάννης μάς συστήνει τα must στέκια της πόλης!

Συνέντευξη στον Μάνο Παπαγιάννη

Ποιος είναι ο Sweeney Todd; Κάποιοι ίσως ξέρουν. Είναι ένας μπαρμπέρης που εκτός από μαλλιά «κουρεύει» και λαρύγγια. Εκδικητικός και αιμοβόρος, λόγω της αδικίας που είχε ζήσει μικρότερος, έγινε μιούζικαλ και αργότερα ταινία. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιος τον φαντάστηκε και τον έκανε ήρωα μυθιστορημάτων.

Ο γνωστός όμως και αγαπητός Έλληνας ηθοποιός, Μάνος Παπαγιάννης, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα αυτού του κουρέα και να δημιουργήσει ένα καφέ-μπαρ-μπαρμπέρικο.
Εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία μου μαζί του από τη νεανική μας ηλικία, είπα να ξαναπάω στο μαγαζί του,(γιατί εκεί έχω διασκεδάσει ουκ ολίγες φορές), για να μιλήσω με τον ίδιο και να μου πει για την έμπνευσή του, καθώς και για το δεύτερο πιο Lounge μπαρ που δημιούργησε πριν λίγο καιρό ακριβώς απέναντι και λέγεται Amelie.

Μπήκα μέσα 9 Ιουλίου, ντάλα μεσημέρι για να συνδυάσω τη συνέντευξη με έναν καφέ με την κουμπάρα μου. Ο χώρος με κέρδιζε ήδη από παλιά. Ο Μάνος κατέβηκε τη σκάλα και με επεξεργάστηκε λίγο πριν με θυμηθεί για τα καλά. Είχαμε και δεκαπέντε χρόνια να συναντηθούμε. Εγκάρδια με κάλεσε στη σοφίτα (ευτυχώς δε με σκότωσε) και είπαμε τα παρακάτω καθέκαστα.

Λοιπόν Μάνο μίλησέ μας για το καφέ που έχεις φτιάξει εδώ στο Περιστέρι.

Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου 6 χρόνια. Τώρα τον Αύγουστο κλείνουν 6 χρόνια. Επειδή μένω εδώ παραπάνω, είδα σε αυτή την πλατεία ότι έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Ήταν σκοτάδια. Και τώρα είναι μια πλατεία φωτισμένη, γεμάτη μαγαζιά και γεμάτη ζωή. Αυτό το μαγαζί είναι το Sweeney Todd. Ακριβώς απέναντι, είναι ένα άλλο μαγαζί που λέγεται Amelie. Είναι και αυτό δικό μας. Είναι τελείως διαφορετικό το στυλ από του Sweeney Todd. Το Sweeney Todd είναι η ναυαρχίδα μας. Είναι το μεγάλο το μαγαζί, στο οποίο γίνεται χαμός και βράδυ και ξενύχτια. To Amelie είναι λίγο πιο ζεστό, για ζευγάρια και λίγο διαφορετικές οι ηλικίες. Είναι κοκτέιλ μπαρ, έχει και φαγητό. Είναι αρκετά διαφορετικό. Έχουμε και ένα μαγαζί στον Πειραιά, που λέγεται πάλι Sweeney Todd. Μέσα στο μεγάλο μας μαγαζί του Περιστερίου, στον πάνω όροφο όπως βλέπεις έχουμε και το μπαρμπέρικο. Στο σύνολο είναι τέσσερα τα μαγαζιά και είμαστε στα σκαριά για κάτι καινούργιο.

1

Το μπαρμπέρικο πώς προέκυψε;

Εξαιτίας του γνωστού μιούζικαλ και ταινίας με τον φονικό κουρέα στην Flit street.  Που έσφαζε κόσμο πάνω από το κουρείο του, σε μια σοφίτα. Και επειδή ταιριάζει και σαν στήσιμο και σα χώρος το μαγαζί στο Περιστέρι, αποφασίσαμε πάνω να φτιάξουμε μπαρμπέρικο στη σοφίτα. Έχει κουρείς και έρχεται ο κόσμος και κουρεύεται και πάει και πάρα πολύ καλά.

Τι είδος και ύφος μουσικής έχουν το Sweeney Todd και το Amelie;

Έχουν τελείως διαφορετικό ύφος. Το Sweeney Todd αγκαλιάζει μεγάλη γκάμα μουσικής ειδικά το βράδυ και γίνεται ένα τεράστιο πάρτι μέχρι το πρωί. Το Amelie έχει πιο εναλλακτική μουσική. Είναι λίγο Swing και το χειμώνα λίγο πιο ροκ.

Τι ηλικίες έχεις δει να έλκονται πιο πολύ από τα μαγαζιά;

Έχουμε όλες τις ηλικίες, δε βάζουμε όμως μέσα κάτω των 18 ετών. Στο Αmelie ανεβαίνουν λίγο οι ηλικίες λόγω του ύφους του μαγαζιού.

2

Έχεις σκοπό να ξανοιχτείς και σε κάτι καινούργιο, όπως πχ ένα εστιατόριο;

Όχι μωρέ. Ο πατέρας μου είχε πολλά χρόνια εστιατόριο και το αποφεύγω. Δεν το προτιμώ. Δουλεύω πάρα πολύ τα social media (Instagram, facebook), ειδικά για τα μαγαζιά. Και με τις δουλειές του θεάτρου βέβαια, αλλά επειδή τα έχω σταματήσει ασχολούμαι πιο πολύ με τα μαγαζιά. Έχω και στα σκαριά κάτι πάρα πολύ ωραίο, που δυστυχώς δεν μπορώ να στο πω ακόμα. Δεν έχει να κάνει με εστίαση. Είναι κάτι πάρα πολύ διαφορετικό.

4

Τελικά τι θεωρείς ότι κάνει έναν πελάτη θαμώνα ενός μαγαζιού; Τι είναι αυτό που τους κάνει και θέλουν να ξανάρθουν εδώ;

Γιατί είμαστε το καλύτερο μαγαζί από όλες τις απόψεις (γέλια). Έχουμε τις καλύτερες τιμές, πολύ όμορφους χώρους, άρτια εξυπηρέτηση και πολύ αγάπη για αυτό που κάνουμε, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Είμαστε οι καλύτεροι σε όλα. Δεν υπάρχει μαγαζί που θα μπορούσε να μας πάει κόντρα. Και αυτό δε συμβαίνει επειδή είναι του Μάνου το μαγαζί. Με βλέπεις, εγώ δεν κατεβαίνω καθόλου κάτω. Εδώ στο γραφείο μου είμαι και τακτοποιώ τις εκκρεμότητές μου.

Τον ευχαρίστησα και αυτός εμένα. Κατέβηκα κάτω, ρίχνοντας ακόμα μια ματιά στο γουστόζικο μπαρμπέρικο και συνέχισα με την κουμπάρα μου τη δροσερή σπιτική λεμονάδα με φύλλα δυόσμου και από καρδιάς χάρηκα πολύ που είδα έναν παλιό γνωστό και τέως συνάδελφο, να εξελίσσεται και στη δουλειά και στη ζωή. Μάνο μου, πάντα να ακούμε τα καλύτερα για σένα.

Sweeney Todd  Αφροδίτης 2, Περιστέρι τηλ. 2114083104
Amelie Περικλέους 1 και Αφροδίτης τηλ.  2105018405