Eman says: Ένα ΜΗ πολιτικό κείμενο για την αποχή στις εκλογές

Eman says: Ένα ΜΗ πολιτικό κείμενο για την αποχή στις εκλογές

Δε θα πάρω πολιτική θέση. Ο καθένας έχει δικαίωμα όπως και τους δικούς του λόγους να επιλέγει ό,τι νομίζει είναι καλύτερο. Όταν καλούμαστε να πάρουμε θέση με την ψήφο μας μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι θέλουμε. Αυτό που θέλω όμως να επισημάνω είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό.

Τα παρακάτω ποσοστά και αριθμοί είναι στρογγυλοποιημένοι. Η αποχή στις εθνικές εκλογές «κέρδισε» με ποσοστό 42%. Προφανώς μια υπέροχη Κυριακή ο περισσότερος κόσμος διάλεξε να πάει στις παραλίες και να απολαύσει τον ήλιο και την θάλασσα. Δεν ήταν όμως μια απλή Κυριακή σαν τις άλλες. Ήταν μια Κυριακή που έπρεπε να πάρουμε θέση για την πορεία της ζωής μας. Γιατί ό,τι κάνουν τα κόμματα μας επηρεάζουν. Πάρα πολύ. Οι περισσότεροι όμως άφησαν μερικούς άλλους να επιλέξουν για αυτούς…

Από τα 11 εκατομμύρια πληθυσμού ψήφισαν τα 6. Από αυτά τα 6 ψήφισαν τα 2 την αντιπολίτευση, τα 2,5 τη νέα κυβέρνηση που βγήκε αυτοδύναμη και το 1,5 τα υπόλοιπα κόμματα. Τα 5 ήταν «στις παραλίες». Αυτό σημαίνει ότι για το μέλλον 11 ανθρώπων αποφασίσανε στην ουσία οι 2,5! Το γεγονός αυτό είναι τουλάχιστον απογοητευτικό και λυπηρό. Αν το κατανοήσει κανείς με τον τρόπο που το έθεσα μπορεί να καταλάβει πολλά.

Κάποτε νόμιζα ότι η αποχή είναι λύση. Ότι θα έστελνε ένα μήνυμα. Πίστευα ότι η ψήφος μου δεν έχει δύναμη. Ότι ό,τι και να έκανα δεν θα μετρούσε. Είχα απέχθεια για το πολιτικό σύστημα. Δεν ήθελα να ασχολούμαι καν. Έκανα λάθος. Δεν είναι έτσι. Αν δεν ασχοληθώ εγώ για το μέλλον μου ποιός θα ασχοληθεί; Αν δεν φωνάξω και δεν επιλέξω όταν πρέπει, ποιος θα τι κάνει για εμένα; Η δύναμη των πολλών ισχύει και πολύ μάλιστα. Υπάρχουν πάρα πολλά παγκόσμια παραδείγματα. Η αποχή δεν ισχυροποιεί κανέναν παρά μόνο την ψήφο αυτών των λίγων που την δίνουν. Έτσι αυτοί που έχουν συμφέροντα, ανεξάρτητα από το πολιτικό χρώμα τους τρίβουν τα χέρια τους όταν βλέπουν αποχή. Γιατί έτσι είναι ευκολότερο το έργο τους να πετύχουν αυτά που θέλουν.

Με απασχολεί λοιπόν περισσότερο το πως εκλέγονται όλοι αυτοί και μετά το ποιοι είναι. Ποιος στην ουσία τους ψηφίζει.; Από ότι βλέπω δυστυχώς ΔΕΝ είναι η πραγματική πλειοψηφία. Αλλά είναι οι «2,5» που δεν γνωρίζουμε καν. Πόσο λυπηρό και απογοητευτικό…

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.