Tips & Tricks για άφραγκες διακοπές στην πόλη!

Tips & Tricks για άφραγκες διακοπές στην πόλη!

Άφραγκη στη πόλη ή όταν απλά τα ευρώ φτάνουν για επίσκεψη μέχρι τη γωνία.

Καλοκαιράκι με καύσωνα ή όχι στη πόλη, τα μισθά εξανεμίζονται ή δεν υπάρχουν και εσύ με budget πλησίον του μηδενός, δυσφορείς ασθμαίνοντας στα όριά  σου. Δεν είσαι η μόνη ούτε και μόνη. Παρακάτω σου έχω ένα μίνι οδηγό επιβίωσης και συμβουλές για να κάνεις τον «ταχυδακτυλουργό» χωρίς να καταλάβει ουδείς τι συμβαίνει με εσένα κυρίαρχο στη καθημερινή επικράτηση κατά των αντιξοοτήτων.

Ξεκινάμε από το outfit για τη δουλειά, όπως και την προτεινόμενη διάθεση ώστε να μεταμφιέσεις τα πάντα προς όφελός σου.

Προμηθεύσου χαριτωμένη οικολογική τσαντούλα αντί για άλλου είδους σακούλες που εκτός ότι όλοι γνωρίζουν από πού ψωνίζεις βρακιά, ρούχα ή καφέ δεν είναι και καθόλου σικ. Έτσι φαίνεσαι οικολόγα και αποφεύγεις τις τιμολογημένες πλέον, ευτελείς προαναφερθείσες τσάντες μεταφοράς. Μέσα εκεί μπορείς να βάλεις το εξίσου συμβατό με το περιβάλλον ταπεράκι και μπουκαλάκι νερού σου και… ιδού το οικονομικό και πλήρες γεύμα σου με ελάχιστο κόστος.

Τα χρήματα που θα περισσέψουν από τις τζανκιές που θα χλαπάκιαζες γεμίζοντας τρανς λιπαρά τον οργανισμό σου, μπορούν να διατεθούν για εξόδους της προκοπής, είτε ποτό είτε καφεδάκι. Έξτρα tip για να μη νιώθεις σα σκλάβα που τρέχει πουρνό-πουρνό να πατηθεί στα μέσα μεταφοράς ή να κολλήσει στη κίνηση ως να φθάσει στο προορισμό της: Διάλεξε κάποια οικονομική αλυσίδα καφέ κατά προτίμηση με τραπεζοκαθίσματα, για ψυχολογικό εφέ ότι πας για γκλαμουράτο καφέ πριν το γραφείο σαν υψηλόμισθη που έχει τον χώρο και τον χρόνο της.

Το επόμενο boost για αναιμικά οικονομικά αφορά την επιλογή ρούχων, υποδημάτων και λοιπών αξεσουάρ. Το κλειδί εδώ είναι το ψάξιμο για κομμάτια σε περιόδους προσφορών μαζί με δημιουργική σκέψη. Φρόντισε να συνδυάζεις τα εκπτωσιακά σου είδη με την ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα για μικρή ανανέωση και αποφυγή κακόβουλων σχολίων τύπου: «Μα δεν έχει να βάλει η χριστιανή; Πάλι τα ίδια;» Υπάρχει και μικροπρεπής κόσμος εκεί έξω εντούτοις με αυτό το κόλπο αποφεύγεις κακοτοπιές.

Στο κομμάτι που αφορά το πεδίο διακοπές-παραλία ξέρω ότι ονειρεύεσαι μεγαλεία: ομοίως! Πάμε να προσγειωθούμε: Με την αγαπημένη σου κάρτα απεριορίστων διαδρομών μπορείς να πάρεις ένα λεωφορείο προς Ανατολική ή Νότια Αττική.  Εναλλακτικά υπάρχει και το ΚΤΕΛ. Θα πήξεις βέβαια, ωστόσο λόγω του ότι τα περισσότερα μια ιδέα είναι θα βγάλεις μια ωραία photo να μοστράρεις στα social(προσοχή μη το παρακάνεις) και όλα καλά. Θα γλυκαθείς από καρδούλες, like και comments. Για διακοπές αν καταφέρεις να εγκρίνουν εκείνη την αδειούλα κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο και απέδρασε έστω ένα τριημεράκι σε ωραίο προορισμό με συμβατό παρεάκι και μοιράσου τα έξοδα! Νομίζω την έβγαλες και φέτος.

Κλείνοντας αυτό το ιδιότυπο κείμενο κράτα την ουσία. Οι προαναφερόμενες προτάσεις σε κάνουν αυτόνομη που δε παρασιτεί σε βάρος άλλων με αποτέλεσμα να κακοχαρακτηριστείς. Ευχές για πολλά ευρώ και λιγότερες σκοτούρες.