Eman says: Εσύ από πού αντλείς τη δύναμή σου;

Eman says: Εσύ από πού αντλείς τη δύναμή σου;

Η ζωή μας μπορεί να είναι πολύ όμορφη αλλά έχει και δυσκολίες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μας «γυμνάζουν». Μας ωριμάζουν και μας κάνουμε καλύτερους στη «μάχη».

Είτε είναι μέρος της απλής καθημερινότητάς μας στην δουλειά, στο σπίτι ή τη συναναστροφή με τους γύρω μας είτε είναι μέρος της ολοκλήρωσης ενός στόχου που έχουμε βάλει, θα τις βρίσκουμε μπροστά μας πάντα. Μικρές ή μεγάλες δυσκολίες που απορροφάνε ενέργεια. Άλλες απαιτούν λίγη ενέργεια και άλλες πολύ περισσότερη. Μερικές φορές όλη! Φυσικά δεν εννοώ μόνο την σωματική ενέργεια αλλά πολύ περισσότερο την ψυχική.

Πόσες φορές στην καθημερινότητά σου έχεις αισθανθεί ότι θέλεις να ξεφύγεις για λίγο. Ή για πολύ. Να ξεφύγεις από καταστάσεις που σε εγκλωβίζουν. Να ηρεμήσεις. Να «γεμίσεις τις μπαταρίες». Βλέπεις μπροστά σου δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις. Νέες ή παλιές. Απρόσμενες ή προβλεπόμενες. Μεγάλες δυσκολίες που αποζητάνε μεγάλες ποσότητες από την καθημερινή σου ενέργεια ή μικρές δυσκολίες που έχουν συσσωρευτεί πολλά χρόνια και απλά ξεχειλίζουν το ποτήρι σου.

Πόσες φορές, επίσης, στην επίτευξη των στόχων σου έχεις ζοριστεί; Κάποιους τους έχεις ολοκληρώσει. Μικρούς ή μεγάλους στόχους, τους έχεις πετύχει. Και μπράβο σου! Άλλοι πάλι σε δυσκολεύουν. Σε ζορίζουν. Δεν είναι εύκολοι. Οι απαιτήσεις τους δυσχεραίνουν την ολοκλήρωσή τους. Ή η ενέργειά σου δεν είναι αρκετή. Πολλές φορές προσπαθείς αλλά αισθάνεσαι κουρασμένη. Δεν είσαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. Ίσως δεν αισθάνεσαι έτοιμη.

Υπάρχει όμως μια πηγή μέσα σου. Όπως όλοι έχουμε. Μια δυνατή πηγή που σου δίνει ενέργεια. Που σε «φορτίζει». Που σε αναζωογονεί. Όπως στις ταινίες που η πρωταγωνίστρια έχει «γονατίσει» αλλά βρίσκει την δύναμη, στέκεται στα πόδια της και τελικά βγαίνει νικήτρια. Μπορεί να είναι ο χαρακτήρας σου που την αναβλύζει αστείρευτα. Μπορεί να είναι μια βόλτα στο πάρκο που σε βοηθάει να ξενοιάσεις. Ένα φιλί από τον άνθρωπο που αγαπάς. Μια αγκαλιά από το παιδί σου. Μια δυνατή φωνή από τον προπονητή σου. Μπορεί να έχεις βρει την πηγή σου. Ή μπορεί να έχεις βρει πάνω από μια. Αν όμως δεν την γνωρίζεις να ξέρεις ότι σίγουρα έχεις!

Αναρωτήσου! Ψάξε! Κοίτα μέσα σου! Βρες την. Γιατί αν ξέρεις ποια είναι η πηγή ενέργειάς σου, τότε θα μπορείς να την «επισκέπτεσαι» όποτε το έχεις ανάγκη και όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα μπορείς να καταφέρεις ό,τι θέλεις! Θα είσαι πολύ πιο δυνατή!

Θα γίνεις μια Super Woman!

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.