Οι πέντε must see σειρές του καλοκαιριού!

Οι πέντε must see σειρές του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι έφτασε και ως παρηγοριά για εμάς που ακόμα δουλεύουμε και δεν λιαζόμαστε σε κάποιο νησί, αποφάσισα να σου φτιάξω μια λίστα με τις πέντε καλύτερες σειρές που είδα τελευταία.

  1. Stranger things (2016)

Βαθμολογία 8.9/10 στο Imdb, 3 σεζόν

Όταν ένα μικρό παιδί εξαφανίζεται, η παρέα του, η μαμά του και ο σερίφης της πόλης, έρχονται αντιμέτωποι με το παραφυσικό. Εκεί ξεκινά να ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου. Οι λάτρεις του Stephen King, θα ξετρελαθούν, καθώς η σειρά θυμίζει πολύ δικά του έργα. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος, δηλώνει fan της σειράς.

Μια σειρά, που σε μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του ’80.

 

  1. The handmaid’s tale (2017)

Βαθμολογία 8,5/10 στο Imdb, 3 σεζόν

Σε μια εποχή όπου οι γυναίκες πλέον δε μπορούν να τεκνοποιήσουν, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εκείνες, χρησιμοποιούνται ως δούλες, οι οποίες με άρρωστα μέσα, τεκνοποιούν για τα επιφανή ζευγάρια της πόλης.

Μια σειρά που πολλές φορές χρειάστηκε να πατήσω pause για να πάρω μερικές ανάσες προτού συνεχίσω είτε από ψυχολογική φόρτιση, είτε για να μη σπάσω την τηλεόραση. Βαριά και ατμοσφαιρική, είναι η μοναδική σειρά που με κρατούσε ξύπνια τις νύχτες όση κούραση κι αν είχα.

 

  1. The Blacklist (2013)

Βαθμολογία 8.1/10 στο Imdb, 6 σεζόν

Μια μέρα, εμφανίζεται στα κεντρικά γραφεία του FBI, ο μεγαλύτερος καταζητούμενος τους Raymond Reddington , και δηλώνει ότι θα μιλήσει μόνο στην Elizabeth Keen, μια profiler, η οποία μόλις έχει πιάσει δουλειά στην υπηρεσία.

Κάθε επεισόδιο και μια νέα υπόθεση για το FBI, από τη λίστα των κακοποιών του Reddington. Πόσοι ακόμα απομένουν και γιατί τους «δίνει»; Καταπληκτικό σενάριο, το οποίο ενώ είναι αστυνομικό, δεν μοιάζει με τίποτα με τα συνηθισμένα.

  1. How to get away with murder (2014)

Βαθμολογία 8.2/10 στο Imdb, 5 σεζόν, (η 6η ξεκινά τον 9/2019)

Η Annalise Keating, καθηγήτρια πανεπιστημίου και πασίγνωστη δικηγόρος μαζί με μια ομάδα αποτελούμενη από τους καλύτερους φοιτητές της, αναλαμβάνουν υποθέσεις όπου τελικά εμπλέκονται και προσωπικά με αυτές.

Η πιο ανατρεπτική σειρά που έχω δει. Άλλα περιμένεις και άλλα συμβαίνουν. Ίσως το πιο εξυπνογραμμένο σενάριο που έχω παρακολουθήσει σε σειρά. Κάθε σεζόν, ασχολείται με μια μεγάλη υπόθεση σαν βασικό σενάριο. Αξίζει και με το παραπάνω να κολλήσεις μαζί της!

 

  1. Peaky Blinders (2013)

Βαθμολογία 8.8/10 στο Imdb, 4 σεζόν

Μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1919, στη δράση της γνωστής συμμορίας  peaky blinders με αρχηγό τους τον Tommy Shelby.

Απίστευτα ατμοσφαιρική σειρά, που αξίζει το χρόνο σου. Έχει ανακοινωθεί και η 5η σεζόν για το 2019.

 

Καλό καλοκαίρι!