Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Και όταν κάνει ζέστη τι θέλεις να πιείς; Κάτι δροσιστικό. Κάτι που θα σε ενυδατώσει και θα σε ξεδιψάσει.
Έχω λοιπόν να σου προτείνω, μερικά ροφήματα που πραγματικά θα σου χαρίσουν την απόλυτη δροσιστική απόλαυση.
Θα ξεκινήσω πρώτα με την κλασσική σε όλους βυσσινάδα.Σου προτείνω αντί να την αραιώσεις με νερό να την αραιώσεις με παγωμένη σόδα.Θα έχεις ένα υπέροχο αναψυκτικό.

Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Μετά θα σε πάω σε κάτι πολύ υγιεινό.Το χαρουπόμελο. Μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή,πλουσιότερη σε ασβέστιο και από το γάλα. Περιέχει φώσφορο, υδατάνθρακες βιταμίνες Α και Β,πρωτεΐνες και πολλά μεταλλικά στοιχεία. Καταπραΰνει το στομάχι και βοηθά στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου,μαγνησίου,καλίου και έχει χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου.
Βάζεις 1 μέρος χαρουπόμελο σε ένα ποτήρι νερού και το αραιώνεις με 4 μέρη παγωμένο νερό. Στην υγειά σου!

Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα υγιεινό ρόφημα.Το πετιμέζι. Είναι μια άριστη πηγή ενέργειας και πλούσια σε ιχνοστοιχεία,σίδηρο και ασβέστιο. Τώρα το καλοκαίρι γίνεται ένα υπέροχο δροσιστικό ρόφημα. 
Θα βάλεις 1 μέρος πετιμέζι σε 4 μέρη παγωμένου νερού. Αντί για νερό μπορείς να βάλεις σόδα και να έχεις ένα σούπερ αναψυκτικό ή τριμμένο πάγο και να έχεις μια γρανίτα.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Πάμε τώρα σε ένα ρόφημα λίγο πιο ξινό. Στο γνωστό μας λεμόνι. Στίψε μισό ή ολόκληρο λεμόνι,αναλόγως τα γούστα και πρόσθεσε στο υπόλοιπο ποτήρι παγωμένη σόδα. Αν σου φανεί ξινό βάλε καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης. Με μέτρο!

Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Μια εναλλακτική του ίδιου αναψυκτικού είναι: Στύψε το λεμόνι.Ρίξε άλλο τόσο σε ποσότητα ζαχαρούχο χυμό λεμονιού και πρόσθεσε την παγωμένη σόδα. Είναι μια υπέροχη λεμονίτα και την έφτιαξες μόνη σου.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Και για το τέλος έχω την γνωστή και θρεπτική σε όλους πορτοκαλάδα. Στύψε ένα ή δύο πορτοκάλια και γέμισε το υπόλοιπο ποτήρι με την παγωμένη σόδα. Και εδώ αν θες πρόσθεσε καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης,αναλόγως τα γούστα. Τι έκανα; Με δύο κινήσεις μετέτρεψα τον απλό φυσικό χυμό πορτοκάλι σε δροσερό σπιτικό αναψυκτικό πορτοκαλάδας.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσιστικά σπιτικά ροφήματα

Την ίδια εναλλακτική πρόταση με πριν κάνε και εδώ.Στο χυμό πορτοκαλιού πρόσθεσε άλλο τόσο ζαχαρούχο χυμό πορτοκαλιού και μετά την παγωμένη σόδα. Εννοείται ότι εδώ δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή αγαύη. Το δροσερό αναψυκτικό πορτοκαλάδας έτοιμο από τα χεράκια σου.
Θες μπλε πορτοκάλαδα;Αντί για σόδα βάλε παγωμένο νερό. Γιατί να την παίρνεις έτοιμη;
Μην ξεχάσω. Και εδώ και στην περίπτωση της λεμονίτας τον φυσικό χυμό τον σουρώνουμε.

Σου πρότεινα απλές λύσεις του ενός ή δύο λεπτών για να φτιάξεις το δικό σου υγιεινό ρόφημα ή αναψυκτικό τώρα που είναι καλοκαίρι.
Εγώ προσωπικά βρίσκομαι σε mode να ανακαλύπτω δικούς μου τρόπους παρασκευής δροσερών ροφημάτων και αναψυκτικών με δύο κινήσεις.
Τι σε συμβουλεύω; Βάλε την φαντασία σου και δημιούργησε το προσωπικό σου αναψυκτικό. Δώσε και το όνομα σου.
Εγώ έφτιαξα τα Natasa's soft drinks. Τώρα η σειρά σου. Πειραματίσου με τον ουρανίσκο σου αφήνοντας τις δροσερές δημιουργίες σου να γλιστρούν στην γλώσσα σου.
Καλή επιτυχία!!!