Bohemian Rhapsody: Η γέννηση ενός θρύλου

Bohemian Rhapsody: Η γέννηση ενός θρύλου

Τον Απρίλιο του 1970, οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι έφτιαξαν το δικό τους συγκρότημα, το οποίο ο Μέρκιουρι ονόμασε Queen.

To «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ περιγράφει την ιστορία του Φαρούκ Μπουλσάρα, πρόσφυγα από τη Ζανζιβάρη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής και ηγέτης των Queen.

https://www.youtube.com/watch?v=mP0VHJYFOAU

Η ταινία αναφέρεται στο πως ξεκίνησε το συγκρότημα, στην επιτυχία που γνώρισε, στην περίοδο που ο Μέρκιουρι επιχείρησε να κάνει σόλο καριέρα και στην επανασύνδεση της μπάντας στο Live Aid του 1985. Επίσης, αναφέρεται στη διάγνωση του Μέρκιουρι με AIDS.

Ο Ράμι Μάλεκ ένας χείμαρρος. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε άλλος να ενσαρκώσει καλύτερα το Φρέντι Μέρκιουρι και δικαιώθηκε κατακτώντας το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Η ταινία κέρδισε άλλα 3 Οσκαρ : μοντάζ, ηχητικού μοντάζ και μιξάζ.

Έκπληξη ο Γκουιλίμ Λι ως Μπράιαν Μέι, ο βασικός κιθαρίστας των Queen.

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που εξιστορεί την «γέννηση» μερικών από των πιο αγαπημένων κομματιών των Queen όπως το Another One Bites the Dust και το We Will Rock You.

https://youtu.be/rY0WxgSXdEE

Όσο για το κομμάτι που σήμερα θεωρείται ένας ύμνος, μιλάω φυσικά για το Bohemian Rhamsody, τα ραδιόφωνα το σνόμπαραν , οι κριτικοί το «έθαψαν» αλλά ο κόσμος το λάτρεψε! Παρέμεινε εννέα εβδομάδες το 1975 στο Νο1 στα charts της Αγγλίας και άλλες έξι το 1991, μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι. Ανακηρύχθηκε «Τραγούδι της Χιλιετίας» από το Guiness Book.

https://youtu.be/vsl3gBVO2k4

Όσο μακρινός και αν φαντάζει στο μυαλό μας o Φρέντι Μέρκιουρι, δεν ήταν παρά ένας άνθρωπος. Αλλά με άπλετο ταλέντο που άγγιξε όλο τον κόσμο.

Και αυτός εξαπατήθηκε από δήθεν φίλο και συνεργάτη του, όπως πολλοί από εμάς.

Και αυτός πόνεσε, όπως έχουμε πονέσει και εμείς.

Και αυτός έψαξε να βρει τον εαυτό του μέσα από σκοτεινά μονοπάτια αλλά κατάφερε να βρει το δρόμο προς την αγάπη, την οικογένεια και τη φιλία.

Ο Φρέντι τραγούδησε το Who Wants To Live Forever και βγήκε αληθινός, ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!

 https://youtu.be/_Jtpf8N5IDE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ