Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα σύκο με καστανή ζάχαρη!

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα σύκο με καστανή ζάχαρη!

Τώρα που μπορείτε να βρείτε τα σύκα σε αφθονία, φτιάξτε αυτή τη σπιτική μαρμελάδα σύκο με καστανή ζάχαρη ,που φιλοξενεί σήμερα το ewoman και γλυκάνετε κάθε στιγμή σας και των αγαπημένων σας! 

Υλικά: 
1 κιλό σύκα πλυμένα, κομμένα στα δύο και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους
900 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. χυμό λεμονιού
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
Εκτέλεση: 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, μαζί με τους χυμούς σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Τέλος μοιράζουμε την μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα συντηρούμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!