Λήμνος: Μια αινιγματική γόησσα με πολύπλευρη προσωπικότητα!

Λήμνος: Μια αινιγματική γόησσα με πολύπλευρη προσωπικότητα!

Προσεγγίζοντας την ανεμόεσσα του Ομήρου δεν συνειδητοποιείς αμέσως ότι πρόκειται για μια μυστήρια και αινιγματική γόησσα με πολύπλευρη προσωπικότητα... Όταν όμως τη γνωρίσεις καλύτερα, τότε  σε κερδίζει ολοκληρωτικά!

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Η Λήμνος, είναι ένα νησί στο Βόρειο Αιγαίο με ηφαιστειογενή άγρια ομορφιά! Εντυπωσιακό με ένα ξεχωριστό ύφος, προσφέρεται, για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές αλλά και ανακάλυψη.

Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει ξερονήσι, οι χρυσαφένιες παραλίες κατά μήκος όλης σχεδόν της πολυσχιδούς ακτογραμμής της, τα  παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριουδάκια αλλοτινών εποχών, το καλό φαγητό με μοναδικά προϊόντα της ηφαιστειακής γης και οι φιλόξενοι κάτοικοι, συνθέτουν ένα μείγμα εντελώς ξεχωριστό και υπόσχονται μοναδικές στιγμές ξεκούρασης αλλά και περιπέτειας.

 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Είτε θέλετε διακοπές ξεκούραστες και χαλαρές, είτε διακοπές περιπετειώδεις, η Λήμνος προσφέρει στον καθένα αυτό που αναζητάει.

Στο  άρθρο του ewoman  ευελπιστώ όχι μόνο να σας δείξω τις ομορφιές του νησιού, αλλά να είμαι κατατοπιστική και να  σας "δώσω" μερικά  tips για το τι να κάνετε και τι όχι, αν  έχετε στη διάθεσή σας μόνο λίγες μέρες (για να ξέρετε πώς να κινηθείτε και τι πρόκειται να συναντήσετε, ούτως ώστε να αξιοποιήσετε σωστά τον χρόνο σας και σύμφωνα με το γούστο σας...)

Αρχικά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πούμε ότι αυτό που ακούγεται ότι η Λήμνος είναι ήσυχη από κόσμο δεν ισχύει, καθώς τα τελευταία χρόνια δέχεται μεγάλο όγκο ταξιδιωτών κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα -καθώς συνδέεται με πολύ συχνή συγκοινωνία από το λιμάνι της Καβάλας- και προσπαθεί να ανταποκριθεί με  ραγδαία ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων.  Εξυπακούεται πως, ό,τι ανεβαίνει, ακριβαίνει...κινείται όμως σε ανεκτά φυσιολογικά επίπεδα για κάθε τσέπη, σε γενικές γραμμές

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Αν το ζητούμενό σας είναι  ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές, θα σας συνιστούσα να μείνετε στη Μύρινα όπου θα τα έχετε όλα στα πόδια σας, καθώς ολόγυρα στην πόλη και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται κάποιες από τις πολύ όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού.

Ένα ακόμη ατού σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν χρειάζεστε να έχετε μαζί το αυτοκίνητό σας, οπότε έτσι, κατεβάζετε το κόστος των διακοπών σας κατά 100 ευρώ. (τόσα απαιτούνται για να μεταφερθεί με επιστροφή το αυτοκίνητό σας αν κι εφ' όσον ταξιδέψετε από το λιμάνι της Καβάλας., ενώ το κόστος χαμηλώνει πολύ και είναι της τάξεως των 20 ευρώ περίπου με επιστροφή αν πρόκειται να μεταφερθείτε με μοτοσικλέτα)

Αν οι διακοπές σας είναι λιγότερο από 4 ημέρες και ειδικά αν είστε χωρίς μικρά παιδιά και χρειάζεστε μεταφορικό μέσο, μια πολύ καλή λύση είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου που στοιχίζει το ίδιο ή και λιγότερο από το να μεταφέρετε το αυτοκίνητό σας. Έτσι  δεν ταλαιπωρείτε το αυτοκίνητό σας αν έχετε σκοπό να εξερευνήσετε το νησί, καθώς η πρόσβαση σε κάποιες  από τις ατραξιόν του νησιού (π.χ.  Αμμοθίνες, Παναγιά Κακαβιώτισσα, κάποιες παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους) είναι αρκετά δύσκολη και με κομμάτια βατών μεν χωματόδρομων δε, αρκετών χιλιομέτρων...

Ερχόμενοι στο νησί είναι πολλά αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν με κορυφαίο το Κάστρο,  που είναι το πρώτο που αντικρίζει κανείς όταν το καράβι προσεγγίζει το λιμάνι. Φωτισμένο το βράδυ αλλά και την ημέρα κλέβει την παράσταση, όπως στεφανώνει την πόλη της Μύρινας. 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Πάμε να δούμε τι επιβάλλεται να κάνετε κατά τη διαμονή σας στο νησί, ακόμη κι αν το μόνο που επιθυμείτε είναι να ξεκουραστείτε! 

Βόλτα στο λιμανάκι και στα καλντερίμια της Μύρινας

Το λιμανάκι της Μύρινας που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, θα σας μαγέψει  από την πρώτη στιγμή, ενώ θα σας σέρνουν απ' τη μύτη οι μυρωδιές από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις τριγύρω ταβέρνες.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Περπατήστε στα πλακόστρωτα στενά καλντερίμια με τα παλιά αρχοντικά σπίτια, που σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

και χαρίστε στον εαυτό σας τη μοναδική  εμπειρία να χαθείτε μέσα τους! 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Ανάβαση στο Κάστρο των ελαφιών

 

Όσο ξεκούραστες  κι αν επιθυμείτε τις διακοπές σας,  μην παραλείψετε ν' ανεβείτε στο Κάστρο.   Απολαύστε την άνοδο στο Κάστρο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε κάποια από τα 50-70 ελάφια που ζουν και κυκλοφορούν ελεύθερα εκεί.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Στο κάστρο μπορείτε ν ανεβείτε από τα σκαλάκια που οδηγούν στο μικρό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Ρωμέϊκο Γιαλό, συνεχίζοντας την ανάβαση από κει,

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

ή να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας από τον Τούρκικο Γιαλό, μέχρι το all day cafe bar,  που βρίσκεται κάτω από το κάστρο, απ' όπου θα εντυπωσιαστείτε με την εκπληκτική θέα που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Διασκέδαση αλλά και μπάνιο στον Ρωμαίικο και Τούρκικο Γιαλό

Ο Ρωμαίικος Γιαλός και ο Τούρκικος Γιαλός είναι οι δυο παραλίες που βρίσκονται μέσα στη Μύρινα, που προσφέρονται για τις βραδυνές σας βόλτες αλλά και για μπάνιο!  Ο Ρωμαίικος Γιαλός, στα βόρεια, βρίσκεται μπροστά από την ομώνυμη αρχοντική συνοικία της Μύρινας.  Με πεντακάθαρα ρηχά νερά, ομπρέλες και λιγοστά δέντρα για σκιά, πολύ κοντά στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης.

Στα νότια του Κάστρου η αμμουδερή παραλία Τούρκικος Γιαλός, με το αγκυροβόλιο για τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι κι έχει πολύ εύκολη πρόσβαση. Πολλά καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες, βρίσκονται πάνω από την παραλία που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής .

Μια στενή χερσόνησος χωρίζει την παραλία του Ρωμαίικου Γιαλού από την πιο «κοσμική» παραλία της Μύρινας,  Ρηχά Νερά με πεντακάθαρα νερά, ομπρέλες καφετέριες και μπαράκια που γίνονται στέκια των παραθεριστών.

Για μπάνιο στο Πλατύ, στο Θάνος και τον Αη Γιάννη΄- Κάσπακα

Μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, το Πλατύ με απέραντη αμμουδιά και νερά σε αποχρώσεις του τυρκουάζ,  βρίσκεται πολύ κοντά στο ομώνυμο γραφικό χωριό που θεωρείται ένα από τα πιο τουριστικά του νησιού συγκεντρώνει πολύ κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μύρινας.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Η παραλία του Θάνους είναι κι αυτή, μία από τις πιο δημοφιλείς στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μύρινας. Με απέραντη αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και πλήρης οργάνωση έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!Εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες μπορεί κανείς να βρει από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι καφέ και ταβέρνες . Στην ταβέρνα που βρίσκεται στην παραλία, φάγαμε την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα του νησιού, με παραδοσιακά φλομάρια,! 

 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Στην πλευρά του νησιού που κοιτάει προς  τον Άθω, βρίσκεται η πλήρως οργανωμένη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας όπου μπορείτε ν' απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα μετά το μπάνιο σας κι ενώ πίνετε το ουζάκι σας.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Κι αφού είπαμε όσα μπορείτε να κάνετε ενώ μένετε στη Μύρινα και χωρίς αυτοκίνητο, ας δούμε και κάποιες από τις πολλές επιλογές που έχετε στη Λήμνο,  αλλά χρειάζεστε μεταφορικό μέσο και διάθεση για λίγη… περιπέτεια.  

Το οδικό δίκτυο δεν είναι ιδιαίτερα βολικό ώστε να κάνετε αυτό που λέμε παραδοσιακά, τον γύρο του νησιού, αλλά οι αποστάσεις -αν διαθέτετε χρόνο-  είναι λογικές για να το δείτε απ' άκρη σε άκρη!  Αξίζει πάντως να επισκεφτείτε κάποια από τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας της Λήμνου που είναι αυθεντικά πέτρινα αριστουργήματα.

Βόλτα και εμπειρία διαμονής μέσα σε ανεμόμυλο στον παραδοσιακό Κοντιά

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά με αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα του παρελθόντος, είναι ο Κοντιάς. Τα πέτρινα αρχοντικά των καραβοκύρηδων του 19ου και του 20ού αιώνα,

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

οι παλιές γειτονιές, τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, καθώς και τα ερείπια των παλιών ανεμόμυλων, αλλά και πέντε πλήρως ανακαινισμένοι, τον κάνουν έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφτείτε. Η παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, υπολογίζεται πως χτίστηκε κατά τον 16ο αιώνα.

Στον Κοντιά θα βρείτε μια εξαιρετική πρόταση για ιδιαίτερη  διαμονή υψηλών προδιαγραφών που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.  Οι ανεμόμυλοι που δεσπόζουν στο χωριό πάνω από 200 χρόνια, έχουν μετατραπεί σε κατοικήσιμους χώρους, προσεγμένους σε κάθε λεπτομέρεια, με όλες τις ανέσεις!

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Στο LimnosWindmills η ιστορία κι η παράδοση συναντούν το σύγχρονο και την άνεση. Τέσσερις ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, πλήρως εναρμονισμένοι με τη γραφικότητα του χωριού, διακοσμημένοι με ξύλινα χειροποίητα έπιπλα, και εξοπλισμένοι με air-condition, ψυγείο, τηλεόραση, καθώς και ιδιωτική βεράντα σε κάθε ανεμόμυλο, προσφέρουν στον επισκέπτη την εμπειρία μιας ιδιαίτερης και ξεχωριστής διαμονής.. (Αξίζει να το ζήσετε έστω και μόνο για 1 βράδυ!!) 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Το κατάλυμα παρέχει και πλούσιο πρωινό με φρέσκα προϊόντα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στη βεράντα του μύλου σας κατόπιν συνεννόησης με την κοπέλα της ρεσεψιόν, είτε στο γραφικό καφενεδάκι-μεζεδοπωλείο "Σαν άλλοτε" ενώ θα κάνετε και  την πρωινή σας βόλτα στα καλντερίμια του χωριού.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Ανάβαση για κεράκι στην Παναγιά Κακαβιώτισσα

Μια άλλη ατραξιόν στη Λήμνο που σίγουρα έχετε ακούσει πολλά, είναι η Παναγιά  Κακαβιώτισσα,  το γραφικό ξωκλήσι που είναι το μοναδικό στον κόσμο που δεν έχει στέγη  και βρίσκεται κάτω από έναν βράχο-σπηλιά, στην κορυφή του βουνού Κάκαβου.  

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Το εκκλησάκι εκτιμάται ότι χτίστηκε περίπου το 1300 από μοναχούς.  Όταν ο τελευταίος μοναχός αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να πάει στο Άγιο Όρος βρήκε έναν Λημνιό βοσκό που είχε μαντρί του εκεί κοντά και του εμπιστεύτηκε την εικόνα της Παναγίας, το «Ρόδον το αμάραντον». Ο μοναχός ζήτησε από το βοσκό να μεταφέρει την εικόνα στο ναό κάθε Λαμπροτρίτη» για να λειτουργείται, όπως και συμβαίνει μέχρι σήμερα. 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Το περπάτημα προς την κορυφή του βράχου είναι περίπου 3 χιλιόμετρα από τον δημόσιο δρόμο και ξεκινά λίγο έξω από το χωριό Θάνος. Κάπου στη μέση της διαδρομής θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας και να συνεχίσετε με τα πόδια, μέσω ενός αρκετά δυσπρόσιτου μονοπατιού (ειδικά στα πρώτα μέτρα) που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Κάκαβου.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα για την ανάβαση με τα πόδια (με κανονικό ρυθμό) κι άλλη τόση για την κατάβαση, ενώ ιδανική ώρα είναι νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα... Φορέστε οπωσδήποτε  αθλητικά  παπούτσια κι εφοδιαστείτε με νεράκι, πάρτε κάποιον μαζί σας για συντροφιά και φροντίστε να μη νυχτωθείτε στο βουνό, ώστε να ανεβείτε και να κατεβείτε χωρίς προβλήματα. Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά η γνώμη μας είναι να μην το επιχειρήσετε...Μια επόμενη φορά, ίσως...

Εμπειρία ερήμου στις Αμμοθίνες

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ήρθε η ώρα να μάθετε πως η έρημος που διέσχισαν η Ρένα Βλαχοπούλου κι οι άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας, «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» , βρίσκεται στη Λήμνο και δεν είναι άλλη από τις Αμμοθίνες!  Οι (υπερτιμημένες κατά την ταπεινή μου άποψη) Αμμοθίνες,  είναι μια «μικρογραφία» ερήμου και  δημιουργήθηκαν από ένα εξαιρετικά σπάνιο σε νησιωτικές περιοχές γεωλογικό φαινόμενο. Καλύπτουν έκταση περίπου 70 στρεμμάτων και η ιδιαιτερότητά τους  είναι  ότι δεν είναι παράκτιες, καθώς βρίσκονται 2 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, στην περιοχή Γομάτι.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Αν σας ενδιαφέρει να βιώσετε μια εμπειρία σε συνθήκες ερήμου, εφοδιαστείτε με νεράκι, καπέλα και ντυθείτε ελαφριά και με ανοιχτόχρωμα ρούχα, προετοιμαστείτε ότι θα συναντήσετε χωματόδρομο ανοδικό λίγων χιλιομέτρων, ώσπου να φτάσετε σ’ ένα κιόσκι -που είναι το μόνο σκιερό μέρος-  και οπωσδήποτε μην επιλέξετε μεσημεριανή ώρα να τις επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.  

Μπορείτε να φτάσετε με δικό σας όχημα  σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό Κατάλακκος, ή με λεωφορείο. Στην περίπτωση που πάτε με λεωφορείο,  να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί ν' ανεβείτε αρκετή απόσταση με τα πόδια ώσπου να φτάσετε στο κιόσκι απ' όπου θα περπατήσετε ή θα κυλιστείτε στους αμμολόφους...

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Μετά την εμπειρία ερήμου, θα ψάχνετε δροσιά και ιδανική επιλογή είναι η πιο κοντινή παραλία Γομάτι, όπου λειτουργεί ταβέρνα στην μια άκρη της παραλίας και στην άλλη υπάρχει beach bar και θεωρείται μια από τις καλύτερες του νησιού με χρυσαφένια ψιλή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Μούδρο

Περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Μύρινα βρίσκεται ο Μούδρος, η παλιά πρωτεύουσα της Λήμνου, μια  μικρή, γραφική νησιωτική πολιτεία, με την εντυπωσιακή εκκλησία της Ευαγγελίστριας, και την πανέμορφη εκκλησία των Ταξιαρχών, το μικρό νησάκι Κουκονήσι που είναι προσβάσιμο από την ξηρά μέσω ενός στενού ισθμού.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Από τις πλησιέστερες στο Μούδρο παραλίες εύκολα προσβάσιμη, είναι το Μικρό Φανάρακι, ένας κλειστός, απάνεμος και μικρός όρμος , με διαυγή νερά που συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών.

Στην  «πίσω» πλευρά του όρμου βρίσκεται το Μεγάλο Φαναράκι, η «αδελφή» παραλία, στην οποία έχουν εμφανιστεί μεσογειακές φώκιες, που φωλιάζουν στις σπηλιές του!
Τρία μόλις χιλιόμετρα από το Μούδρο,  βρίσκεται η Χαβούλη, μια παραλία απάνεμη, ιδανική για κολύμπι με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα και διαυγή νερά.  Παρόλο που είναι πλήρως οργανωμένη δεν θα συναντήσετε σχεδόν ποτέ πολυκοσμία. Στον Μούδρο μπορείτε ν’ απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα πίνοντας ουζάκι και τρώγοντας φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του.

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Για windsurfing στην παραλία Κέρος

Η παραλία Κέρος, που  βρίσκεται  σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό Καλλιόπη,  λόγω των ανέμων που φυσούν συχνά αλλά και των ασφαλών νερών, είναι ιδανική για wind surf τόσο για για τους λάτρεις του αθλήματος ;όσο και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά. 

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Η Ηφαιστεία, τα Καβείρια Μυστήρια και η σπηλιά του Φιλοκτήτη

Το ταξίδι σας στο Βόρειο Αιγαίο, περιλαμβάνει και ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Από τα σπουδαιότερα, η Ηφαιστεία, η αρχαία πόλη της Λήμνου και το περίφημο Ιερό των Καβείρων, αφιερωμένο στη λατρεία του Ηφαίστου.
Η Σπηλιά του Φιλοκτήτη,  βρίσκεται κάτω από το Καβείριο και για να την προσεγγίσει κανείς  θα πρέπει να περάσει  ένα μικρό, στενό και απότομο μονοπάτι στην απόκρημνη ακτή ή από θαλάσσης. (δυστυχώς σας μεταφέρω μόνο ότι άκουσα, καθώς δεν πήγα!)  

Αν βρεθείτε στην περιοχή, μπορείτε να πάτε για μπάνιο στη Σαράβαρη μια οργανωμένη αμμώδης και ρηχή παραλία, μέσω ενός χωματόδρομου από το χωριό Κοντοπούλι,

Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

ή στην απόμερη, αμμουδερή  Νευτίνα με τα σμαραγδένια νερά, ακολουθώντας τον χψματόδρομο  για 8 χιλιόμετρα από το Κοντοπούλι κι έχοντας μαζί σας ότι χρειάζεστε για ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας, καθώς δεν είναι οργανωμένη!

Δοκιμάστε τις Λήμνιες παραδοσιακές γεύσεις

Η Λήμνος έχει μεγάλη παράδοση σε τοπικά προϊόντα,  κυρίως τυριά (μελίχλωρο, καλαθάκι), μέλι, παξιμάδια, και χειροποίητες χυλοπίτες, τα φλομάρια, καθώς και μεγάλη ποικιλία κρασιών, λευκών και κόκκινων με ιδιαίτερη γεύση λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους της. Πείτε ναι στις παραδοσιακές συνταγές που σερβίρονται στα ταβερνάκια απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού και οι γεύσεις θα σας μείνουν αλησμόνητες!Tips για απολαυστικές διακοπές στη Λήμνο!

Δείτε ακόμη: 9 λόγοι που κάνουν την Καβάλα μοναδικό προορισμό όλο τον χρόνο!