Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ αλά κρεμ

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ αλά κρεμ

Όταν με πήραν οι γονείς μου στα έξι μου μαζί τους στη Γερμανία δεν ήξερα τι είναι οι «κοτολέτες!»
Βλέπετε η γιαγιά μαγείρευε πιο παραδοσιακές συνταγές! Τις πρώτες φορές που η μαμά έφτιαξε κοτολέτες δεν δοκίμαζα...έτρωγα μόνο το ρύζι που τις συνόδευε ή τις τηγανητές πατάτες!

Ίσως ήταν μια μικρή εκδίκηση που εφηύρε το παιδικό μου μυαλό για τις ομορφιές και τη ξενοιασιά του χωριού μου που στερούμουν!
Καμία «κυρία κοτολέτα» δεν μπορούσε να με κάνει να τα ξεχάσω!
 

Σιγά σιγά όμως έγιναν ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά που συνήθως η μαμά μαγείρευε τις Κυριακές στη Γερμανία κάνοντάς μας μαθήματα καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι!
Διασκεδάζαμε πολύ ότι μας εμπιστεύονταν τα μαχαιράκια στα παιδικά μας χέρια κι έτσι περνούσαν πιο ευχάριστα οι μουντές Κυριακές...
Σνίτσελ όπως συνηθίζουμε να τα λέμε στην Ελλάδα κι όχι κυριακάτικο (απαραίτητα) μιας και είναι αγαπημένο των αγοριών μου που το ζητάνε συχνά!

Υλικά:

5 σνίτσελ χοιρινά
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
300 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρέμα γάλατος 200 γρ
αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ. αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
2 φέτες τυρί (φέτα)

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σνίτσελ κι αφού τα στραγγίσουμε καλά τα τυλίγουμε με αλεύρι, κι ύστερα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά, και μετά τα πανάρουμε στη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (που πρέπει να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού), και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σνίτσελ κι από τις δυο πλευρές τους μέχρι να ξανθύνουν καλά.

sn1-ewoman

 

Μετά ετοιμάζουμε τη κρέμα. Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο στουμπισμένο να σωταριστούν. Μόλις μαραθούν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.

sn3-ewoman

Μόλις πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

sn4-ewoman

Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη κρέμα γάλατος κι ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.

sn5-ewoman
Στο σπίτι μας έχουμε συνδέσει τα σνίτσελ με τη λιχουδιά «παναρισμένο τυρί» που φτιάχνω βουτώντας το τυρί στο αυγό και μετά τυλίγοντας με τη φρυγανιά και στο τηγάνι!

sn6-ewoman
Τα σνίτσελ συνοδεύονται ιδανικά με ρυζότο ή πουρέ πατάτας!

sn9-ewoman

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!