Eman says: Baume & Mercier Promesse. Η σελήνη με μια ματιά

Eman says: Baume & Mercier Promesse. Η σελήνη με μια ματιά

Η ιστορία της Baume & Mercier ξεκινάει το 1830. Οι αδελφοί Louis-Victor και Célestin Baume άνοιξαν μια αντιπροσωπεία ρολογιών στο Les Bois, ένα χωριό στην Ελβετία. Η επιχείρηση των αδελφών Baume μεγάλωσε γρήγορα και σύμφωνα με το σύνθημά τους «Δέξου μόνο την τελειότητα, δημιούργησε ρολόγια υψηλής ποιότητας», απέκτησαν μια πολύ καλή φήμη μέσα από τη δημιουργία εξαιρετικών ρολογιών με τις τελευταίες καινοτομίες.

Αργότερα η εταιρεία δημιούργησε ένα υποκατάστημα στο Λονδίνο με την επωνυμία Baume Brothers. Σύντομα επεκτάθηκε σε όλη τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η εταιρεία είχε ήδη αποκτήσει μια σταθερή διεθνή φήμη ως ένας αναπόφευκτος παίκτης στην ωρολογοποιία. Στις αρχές της δεκαετίας του '20, ο διευθυντής της εταιρείας William Baume ένωσε τις δυνάμεις του με τον Paul Mercier. Μαζί ίδρυσαν τη Baume & Mercier, Genève, το 1918.

Η εταιρεία σύντομα έγινε μία από τις πιο δραστήριες στον τομέα των ρολογιών,  προσφέροντας εξαιρετικά ισορροπημένα και ειδικά μοντέλα. Το 1919, απονεμήθηκε η υψηλότερη διεθνή διάκριση της εποχής, με τη μορφή του σήματος ποιότητας Poinçon de Genève. Η εταιρία θεωρεί τις επιθυμίες των γυναικών ως μια πηγή έμπνευσης. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 και του '60, συνεχώς επιδιώκοντας την ισορροπία που συμβολίζεται από το ελληνικό γράμμα Φ - το σημερινό λογότυπο Baume & Mercier - έθεσε τις βάσεις για αυτό που θεωρείται σήμερα το αρχέτυπο παραδοσιακό ρολόι. Έτσι ξεκίνησε να δημιουργεί διάφορους χρονογράφους εξοπλισμένους με λειτουργίες όπως οι φάσεις της σελήνης.

Το ρολόι που βλέπετε εδώ είναι το μοντέλο 10347 από την σειρά Promesse και παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2017 στην έκθεση Salon International de la Haute Horlogerie της Γενεύης. Εκτός από τις ώρες και τα λεπτά δείχνει και σε τι φάση βρίσκεται η σελήνη. Τα ρολόγια με τον πολύπλοκο αυτό μηχανισμό εμφανίζουν τις φάσεις της σελήνης πάνω στο καντράν (πανσέληνος κ.λπ.). Οι φάσεις της Σελήνης εμφανίζονται γενικότερα χρησιμοποιώντας έναν κινούμενο δίσκο, ο οποίος κάνει μία περιστροφή κάθε σεληνιακό μήνα (29 ½ ημέρες).

Eman says: Baume & Mercier Promesse. Η σελήνη με μια ματιά

Το μπλε καντράν αντιπροσωπεύει τον νυχτερινό ουρανό και έχει 4 διαμάντια στις θέσεις του 12, του 3, του 6 και του 9 (0,02 καράτια). Το ρολόι έχει διάμετρο 34,4 χιλ. και πάχος 8,7 χιλ. Είναι διάβροχο στις 5 ΑΤΜ και ο μηχανισμός είναι quartz. Η κάσα είναι από ατσάλι και περιέχει 30 διαμάντια (0,38 καράτια), 15 σε κάθε πλευρά. Το κρύσταλλο είναι από ζαφείρι. Το λουράκι είναι από λουστραρισμένο δέρμα αλιγάτορα.

Eman says: Baume & Mercier Promesse. Η σελήνη με μια ματιά

Η ζημιά που θα κάνετε στον λογαριασμό σας είναι περίπου 3.300 ευρώ.

www.baume-et-mercier.com

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.