Η αέρινη φθινοπωρινή Ζυγός: Ισορροπημένη διπλωμάτης ή ματαιόδοξος νάρκισσος;

Η αέρινη φθινοπωρινή Ζυγός: Ισορροπημένη διπλωμάτης ή ματαιόδοξος νάρκισσος;

Αγαπητή φίλη Ζυγέ,

Με αφορμή τα γενέθλιά μας (ναι! η Μανδάμ Αστερόεσσα είναι Ζυγός!) μπορούμε πλέον να ευχηθούμε αβίαστα και απροβλημάτιστα καλό Φθινόπωρο και εις άλλα με υγεία συν πολλά όμορφα συνολάκια. Ο μήνας του Ζυγού αρχίζει ακριβώς την φθινοπωρινή ισημερία 23/09 και τελειώνει 23/10.

Ανήκεις στον παρορμητικό σταυρό, με κυβερνήτη την Αφροδίτη και στοιχείο τον Αέρα. Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσες να χαρακτηριστείς «ατραξιόν» για τις φιλικές παρέες,  καθώς συνήθως είσαι ευχάριστη, κοινωνική με γοητευτικά ευέλικτο μυαλό.

Σου αρέσει να βρίσκεις μετριοπαθείς λύσεις, ώστε να μην έρθεις ποτέ σε αντιπαράθεση με κανένα, καθώς κάτι τέτοιο εκτός του ότι σου φαίνεται μπανάλ, σου χαλάει  το ζεν και την αισθητική των οποίων είσαι ταγός. Οι Ζυγοί συχνά είναι πολύ καλοί διπλωμάτες, λόγω των προαναφερόμενων χαρακτηριστικών τους και τους αρέσει να αναλαμβάνουν ευθύνες με προθυμία ακόμα κι αν βαριούνται απεριόριστα (τεμπελιά, ένα μικρό ελαττωματάκι) και μόνο που το σκέφτονται.

Μάταια αναζητάς δικαιοσύνη και ισότητα, ακόμα πιο μάταια χάνεις άπειρη φαιά ουσία να ακούς τα προβλήματα των άλλων και να συμβουλεύεις ευγενικά με αποκορύφωμα ματαιότητας την ανάγκη σου να πολεμήσεις τα στερεότυπα για μια πιο δίκαιη μεταχείριση στις κοινωνικές συναναστροφές.

Όταν βλέπεις τα οράματά  σου να μην υλοποιούνται, τότε γίνεσαι εντελώς αναποφάσιστη, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστείς ανισόρροπη, σπάταλη, ματαιόδοξη και ελαφρόμυαλη, με εξειδίκευση στις επιφανειακές ανοησίες.

Άλλα όμορφα που θα μπορούσαν να σου συμβούν είναι πως επικεντρώνεσαι απόλυτα στις σχέσεις με τους άλλους και δίνεις την εντύπωση ότι μπορούν να σε χειριστούν προς όφελός τους. Όταν το πάρεις είδηση, τελικά ανακαλύπτεις ότι μπορείς να μεταμορφωθείς από θύμα σε θύτης και να τους παίξεις όλους στα ζάρια  χωρίς καν να το καταλάβουν. Το σύμβολό σου είναι το μόνο στο ζωδιακό που είναι αντικείμενο: η ζυγαριά. Αυτό δίνει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά έναντι των άλλων φιλενάδων που είναι ζωάκια ή άνθρωποι ή περίεργα μορφώματα μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Σε κάνει αρκετά ανθεκτική σχεδόν στα πάντα, αλλά και σε αντιμετώπιση καταστάσεων που σε ενοχλούν απίστευτα ψυχρή και αποστασιοποιημένη.

Η μεγάλη σου αγάπη είναι η Τέχνη σε όλες τις μορφές της και οτιδήποτε πολυτελές, καλαίσθητο και εκλεπτυσμένο. Τα μαντάτα για φέτος είναι πως ο Ουρανός στο Ταύρο απαλλάσσει από αναταράξεις στα αισθηματικά (χαχα; πώς έγινε τούτο;). Το στενό κορσεδάκι Κρόνου- Πλούτωνα στον Αιγόκερω πιέζει όμορφα τα επαγγελματικά σου και σε αναδεικνύει παίκτη αντοχής στα δύσκολα και τραγικά ευτράπελα στο τομέα της εργασίας. Η ελπίδα ανατέλλει με Δία Αιγόκερω προς το τέλος του χρόνου για τη πολυπόθητη εξισορρόπηση και πιθανή υλοποίηση των στόχων σου.

Μεγάλη προσοχή τι μετράς στο ζύγι σου και Χρόνια Πολλά!

Μανδάμ Αστερόεσσα.