Το ewoman σας πηγαίνει θέατρο: Hotel Marina

Το ewoman σας πηγαίνει θέατρο: Hotel Marina

Η εταιρεία παραγωγής «Τα ταξιδιάρικα πουλιά» και ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης, τιμημένος με βραβείο νέου δημιουργού Κάρολος Κουν το 2018, παρουσιάζουν για 2η χρονιά το θεατρικό έργο «Hotel Marina».

Οι ζωές καθημερινών ανθρώπων σαν βίοι παράλληλοι, ξετυλίγονται στο χώρο ενός ανακαινισμένου ξενοδοχείου με μακρά ιστορία: Κάποτε ήταν ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Μετά από μια φονική πυρκαγιά επιδιορθώθηκε ό,τι απέμεινε και έγινε ξενοδοχείο τουριστικής χρήσης.

Η παράσταση αρχίζει αιφνιδιαστικά, με τους ηθοποιούς να εισβάλλουν στη σκηνή. Ένας- ένας συστήνονται και από το νόημα των όσων λένε, είναι φανερό πως μέσα από τη διαφορετικότητα των καταστάσεων που αναφέρουν, βρίσκονται όλοι σε κοινό παρονομαστή: Ζητούν μανιωδώς την αποδοχή και την αγάπη με αμφιλεγόμενους τρόπους.

Hotel Marina: Στο μικρόκοσμο του εγωισμού ο κυκεώνας των μυστικών καταλήγει σε φαύλο κύκλο

Ένα ζευγάρι με μακροχρόνια σχέση, μια φιλόδοξη ρεσεψιονίστ, ένας νεαρός μπαρμαν και μια εκκεντρική διεμφυλική γυναίκα, περιγράφουν εύγλωττα μέσα από τις αφηγήσεις τους, τον εγωισμό και τη χειραγώγηση στις ανθρώπινες σχέσεις, αποδεικνύοντας πως αυτή η στρατηγική δεν προάγει κανένα, αντίθετα δημιουργεί απωθημένα, μυστικά, σκοτεινές διαδρομές και θυελλώδεις παρεξηγήσεις με άμεση συνέπεια οι μάσκες να μη πέσουν ποτέ. Καταλήγουν να επαναπαύονται σε μια επίπλαστη εύθραυστη ισορροπία πάνω στην εμφανή ανισορροπία και έλλειψη ειλικρίνειας.

Οι ηθοποιοί τέλεια συγχρονισμένοι στους ρόλους τους,  έδωσαν έξοχες ερμηνείες. Ενίοτε προσέγγιζαν χιουμοριστικά τα σοβαρά θέματα που συζητούσαν,  ενώ σε άλλες στιγμές έδειχναν και την εσωτερική ένταση που βίωναν ο καθένας με τον τρόπο του. Η δραματουργική ένταση στις σπονδυλωτές ιστορίες,  όπως και η εσωτερική ψυχική κατάσταση κάθε πρωταγωνιστή, κορυφώνονταν λίγο πριν αρχίσει η κάθε ενότητα με σκοτάδι και προβολή λέξεων στους τοίχους προοικονομώντας τι θα ακολουθήσει αινιγματικά.

Hotel Marina: Στο μικρόκοσμο του εγωισμού ο κυκεώνας των μυστικών καταλήγει σε φαύλο κύκλο

Ο θεατής αποχωρεί προβληματισμένος από την αίθουσα με τη ματαιότητα και το αδιέξοδο σε σχέσεις όχι απαραίτητα φθαρμένες αλλά οπωσδήποτε υποκριτικές χωρίς καμία διάθεση ή πρωτοβουλία επίλυσης τους και αποκατάσταση της αλήθειας.

Πληροφορίες:

Γκλόρια Μικρό

Ιπποκράτους 7

Τηλ: 2103642334

Από 20 Σεπτεμβρίου έως 3 Νοεμβρίου.

Παρ.-Σαβ.:21:00 Κυρ.: 20:00

Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα.

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική είσοδος 14€, Μειωμένο 8€

Συντελεστές:

Κείμενο: Συγγραφική ομάδα: Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής, Σέβη Ματσακίδου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Παραγωγή: Τα ταξιδιάρικα πουλιά

Πρωταγωνιστούν:  Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου,  Διονύσης Μπουλάς, Μυρτώ Γκόνη, Διονυσία Σακελλαρίου,  Σωτήρης Χατζηαγόρου