Eman says: Μην αναλώνεσαι στο να αλλάξεις τον λάθος άνθρωπο!

Eman says: Μην αναλώνεσαι στο να αλλάξεις τον λάθος άνθρωπο!

Ο κόσμος είναι γεμάτος διαφορετικούς ανθρώπους.

Άλλες φορές τους προσπερνάμε και άλλες τους γνωρίζουμε.
Μερικές φορές για διάφορους λόγους κάποιοι μας κάνουν το «κλικ» για κάτι παραπάνω από μια απλή γνωριμία. Έτσι ξεκινάμε την «αναγνωριστική πτήση». Το τέλειο δεν υπάρχει -και ούτε χρειάζεται- οπότε πάντα βρίσκουμε κάποια χαρακτηριστικά που είναι αρνητικά για τα δικά μας θέλω. Αν μπορούμε να τα δεχτούμε και δεν είναι τόσο μεγάλης σημασίας που να φτάσουν να καταστρέψουν τη σχέση, τότε προχωράμε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Υπάρχουν όμως και φορές που πολλές γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά ενός άντρα. Σκέφτονται ότι θα τον φέρουν στα μέτρα τους, μάλλον. Και έτσι ξεκινάνε ένα ταξίδι φθοράς τους, που τις περισσότερες φορές δεν έχει αίσιο τέλος. Ένα ταξίδι επένδυσης σε έναν άντρα που δεν είναι πραγματικά αυτό που ζητάνε. Μα γιατί να μπει κάποια σε αυτή τη διαδικασία, που το πιο πιθανό είναι να ταλαιπωρήσει και αυτή και αυτόν; Γιατί αυτή η φθορά και η κατανάλωση ενέργειας, δύναμης και χρόνου σε κάτι που μπορεί να μην επιτύχει καν;
Αξίζει; Είναι όντως τόσο σημαντικό;

Προσωπικά πιστεύω είναι πολύ λάθος. Οι χαρακτήρες και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ιδίως όσο περνάνε τα χρόνια. Θα πρέπει να είναι απόλυτα ανοιχτόμυαλος, να έχει μεγάλη αυτογνωσία, να υπάρχει ιδανική επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού αλλά και να έχει τη θέληση ο άντρας να αλλάξει. Αλλιώς το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Η ιδανική επιλογή συντρόφου είναι να βρούμε αυτό που θέλουμε και όχι να προσπαθήσουμε να το διαμορφώσουμε εμείς. Έτσι όπως θέλουμε να μας επιλέγουν και να μας δέχονται για αυτό που είμαστε, έτσι πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο στους άλλους. Και πέραν αυτού όμως η προσπάθεια αυτή μόνο φθορά μπορεί να φέρει. Ίσως και μια αρνητικά απρόσμενη εξέλιξη.

Τέτοιες επιλογές θεωρώ είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό.
Το θετικό θα το πάρεις από αυτόν που έχει αυτά που ζητάς.

Και καλό είναι να ψάξεις να τον βρεις εκεί έξω και όχι να αναλώνεσαι με τον λάθος άνθρωπο.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.