Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστές γεμιστές πατάτες!

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες!

Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες, μια πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα με λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, ανά πάσα στιγμή και μπορεί να σταθεί επάξια ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κάθε περίσταση. Αυτή είναι η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Υλικά:

4-5 πατάτες μετρίου μεγέθους

1 κύβος λαχανικών

1½ φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ

1 κοφτό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

2 φέτες μπέικον

4-6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό επιλογής σας)

1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι- πιπέρι

λίγο σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά, ώστε να φύγουν τα χώματα από τη φλούδα τους και τις κόβουμε οριζόντια στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει (στο οποίο έχουμε προσθέσει κι έναν κύβο λαχανικών) μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού τις βγάλουμε από την κατσαρόλα, τις αδειάζουμε από την ψίχα τους, αφήνοντας λίγη σάρκα περιμετρικά για να μη “σκίσουμε” τη φλούδα.

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστές γεμιστές πατάτες!

Πολτοποιούμε την ψίχα από τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, το μισό τριμμένο κίτρινο τυρί, το βούτυρο, τη μισή κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε τις πατάτες και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε από λίγη κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες!

Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι προαιρετικά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 12-15' περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά, κάνουν μια ελαφριά κρούστα και ροδίσουν.

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες!

Καλή σας όρεξη!