Μαμάδες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Μαμάδες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

  Ξάπλωσες στο κρεβάτι σου στις τρεις. Έπρεπε να βάλεις στη θέση τους τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων που δεν πρόλαβες να το κάνεις προτού φύγεις για τη δουλειά, να ψήσεις την πίτα για το σχολείο το πρωί και να απλώσεις τα ρούχα για να βρεις στεγνό πουκάμισο για το γραφείο.

Να ετοιμάσεις τα ρούχα των παιδιών μήπως και γλιτώσεις δυο-τρία λεπτά από τον πολύτιμο πρωινό χρόνο. Έκανες μπάνιο γύρω στις τρεις παρά τέταρτο και το τελευταίο που θυμάσαι προτού σβήσεις, είναι απλά να ακουμπάς το κεφάλι σου στο απαλό μαξιλάρι.

  ΝΤΡΙΝΝΝΝΝΝΝ… ακούς λες και δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό. Το κλείνεις μήπως κερδίσεις λίγο ακόμα…μα είναι μάταιο γιατί ο μικρός έχει ήδη σηκωθεί και έρχεται στο κρεβάτι σου για χουζούρι.  Τελικά το παίρνεις απόφαση ότι και σήμερα θα σηκωθείς κουρασμένη.

  Έπειτα έρχεται η ένταση. «Ξύπνα αγάπη μου» προσπαθείς να είσαι γλυκιά, μα μετά τις πρώτες εκατόν πενήντα φορές, καταλήγεις να φωνάζεις «ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΣΗΚΩ!!!!»

Επιτέλους σηκώθηκαν και οι δύο και περνάμε στη δεύτερη μάχη. «ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ». Ο ένας πηγαίνει αμέσως και κάθεται στο τραπέζι. Ο άλλος, αυτός με τις εκατόν πενήντα φορές, θέλει να το ακούσει καμιά δυο φορές ακόμα. Πάντα το κάνει ανάποδα. Πρώτα τρώει και έπειτα, και αφού έχει ντυθεί, θυμάται τα τσίσα!

  Δέκα λεπτά προτού ξεκινήσουμε για το σχολείο, και αφού έχουν ξυπνήσει καλά, είναι η σειρά μου να μπω στο μπάνιο. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν να τσακώνονται μεταξύ τους!

«Φύγε»!

«ΕΣΥ φύγε»!

«Αχ! Αχ! ΜΑΜΑΑΑΑΑΑ ME ΝΥΧΙΑΣΕΕΕΕ»

Τι να κάνεις μέσα από το μπάνιο έρμη μάνα; Ετοιμάζεσαι γρήγορα και πας να κάνεις τον δικηγόρο!

«Εκείνον τον αγαπάς περισσότερο από μένα»!

«Είσαι άδικη!»

Ποιον καλό, ποιον κακό τώρα εσύ; Η κούραση και η αϋπνία σού φέρνει ελαφρύ πονοκέφαλο!

Τελικά ξεκινάτε για το σχολείο. Στη διαδρομή ανταλλάσσουν λεκτικά πυρά! Ξεφυσάς χωρίς να πεις κουβέντα! Έτσι κι αλλιώς είσαι πάντα άδικη!

Με αυτά και με τα άλλα, πλησιάζοντας στο σχολείο ακούς το κουδούνι! Ανοίγεις το βήμα και φτάνετε στην είσοδο. Δίνεις ένα φιλί στον μεγάλο για να προλάβει να μπει μέσα, ώστε να πας τον μικρό στο δικό του σχολείο. Σε προσπερνάει επιδεικτικά και πιάνει μια τεράστια αγκαλιά τον μικρό!

«Αδερφούλη μου καλό μάθημα, σ΄αγαπώ»!

Ρίχνει και σ’ εσένα ένα φιλί στα πεταχτά (είναι αγόρι και δε θέλει να τον κοροϊδέψουν οι φίλοι του) και μπαίνει για προσευχή.

Έχεις μείνει κόκκαλο και με πονοκέφαλο, ενώ όλοι οι γονείς τριγύρω θαυμάζουν και συζητούν για το πόσο αγαπημένα είναι τα παιδιά σου!