Eman says: Είναι τόσο τρομακτικό να μην έχει κάποια το ιδανικό βάρος;

Eman says: Είναι τόσο τρομακτικό να μην έχει κάποια το ιδανικό βάρος;

Σε όλους αρέσει να αρέσουν. Δεν αναφέρομαι σε ανασφάλειες αλλά θετικές συμπεριφορές που ανεβάζουν τη διάθεση και ευχαριστούν. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό. Παρότι όμως η ομορφιά είναι υποκειμενική και θέμα γούστο, παρατηρείται συγκεκριμένη προώθηση του ωραίου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί και πολλές νιώθουν ανασφάλεια και δεν είναι ευτυχισμένοι με τον εαυτό τους. Οι συμπεριφορές με έλλειψη σεβασμού από πολλούς άντρες-νεάτερνταλ επιδεινώνει την κατάσταση. Είναι όμως τόσο τρομακτικό να μην έχει κάποια το ιδανικό βάρος;

Όχι δε θα πρέπει να είναι. Όλες οι γυναίκες είναι σαν ένα κομμάτι παζλ. Κάθε μια ένα ξεχωριστό. Μπορεί να έχουν κάποιο παρόμοιο μέρος μεταξύ τους αλλά όλες είναι στο σύνολο διαφορετικές. Το κομμάτι αυτό παίρνει το σχήμα του από πολλούς παράγοντες. Χαρακτήρας, εμφάνιση και πάρα πολλούς άλλους. Κάθε φορά που η γυναίκα εξελίσσεται και αλλάζει έτσι αλλάζει και το σχήμα του κομματιού. Για ΟΛΑ τα γυναικεία κομμάτια υπάρχει και το κατάλληλο αντρικό κομμάτι που ταιριάζει και το συμπληρώνει. Απλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Πόσο μάλλον όταν έχει δημιουργηθεί καλά το σχήμα και ταιριάζει με πολύ πιο συγκεκριμένα κομμάτια.

Χρησιμοποιώ αυτή την παρομοίωση γιατί θέλω να δείξω ότι κανένα κομμάτι δεν είναι άσχημο ή όμορφο. Είναι απλά διαφορετικά. Δεν ταιριάζουν φυσικά όλα μεταξύ τους και αντιστοίχως δεν αρέσει κάποια σε όλους. Σε κάποιους θα ταιριάξει το ένα κομμάτι παζλ σε κάποιους άλλους όχι. Το ότι τα καλλιστεία βραβεύουν κάποια ως την ομορφότερη γυναίκα σε μια χώρα θεωρώ ότι είναι χαζό. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρχουν και σχετικά αντικειμενικά όμορφες γυναίκες αλλά θεωρώ απίθανο να αρέσουν σε όλους, ακόμη και αν είναι του επιπέδου της Μόνικα.
Και σίγουρα δεν ψηφίζουν όλοι για την ανάδειξή τους. Δηλαδή π.χ. εμένα δε μου άρεσε ποτέ η Ναόμι. Και ας είναι παγκοσμίου φήμης διάσημο μοντέλο, εμένα δε μου άρεσε ποτέ ως γυναίκα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Αλλά μην ξεχνάς ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό του κομματιού του παζλ.
Το αληθινό ταίριασμα χρειάζεται περισσότερα σημεία.

Πραγματική σημασία έχουν μόνο δύο πράγματα.:

  1. Να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να θες να βελτιωθείς για τους σωστούς λόγους.

Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου; Αν όχι τι είναι αυτό που σε ενοχλεί; Τι θέλεις να βελτιώσεις; Αλλά πιο σημαντικά να σε ρωτήσω, γιατί; Ποιος είναι ο λόγος που θες να αλλάξεις κάτι; Αν θες να το κάνεις για να αρέσεις περισσότερο σε εσένα τότε αυτός είναι ο σωστός λόγος. Αν θέλεις να το κάνεις για «τους άλλους» τότε αυτό είναι απολύτως λάθος. Να είσαι ο εαυτός σου και να ευχαριστιέσαι τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις να την ζήσεις. Μια ζωή θα ζήσουμε όλοι οπότε καλό είναι να την ξεζουμίσεις όπως εσύ προτιμάς. Μην αφήνεις κανέναν να σε επηρεάζει. Θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο.

  1. Να προσέχεις την υγεία σου.

Εμφάνιση ξε-εμφάνιση η ουσία είναι εδώ. Δεν είμαι διατροφολόγος. Ούτε γιατρός. Αλλά για εμένα είναι ο βασικός λόγος που πιστεύω ότι μια γυναίκα δεν πρέπει να έχει πολλά κιλά. Η καρδιά και όλα τα όργανα του σώματος είναι και αυτά ζωντανά. Συνεργάζονται μεταξύ τους για να λειτουργεί όσο πιο σωστά γίνεται ο οργανισμός. Ξέρουν να συμβιβάζονται με καταστάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταπονούνται και δεν επιβαρύνονται από αυτά που κάνουμε. Εμείς με τις επιλογές μας πρέπει να τα βοηθάμε. Τα πολλά κιλά δεν τα βοηθάνε καθόλου αλλά αντιθέτως τα επιβαρύνουν.

Το να θέλουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας σε οποιοδήποτε τομέα είναι πάντα καλό. Ακόμη και στο να χάσουμε κιλά. Αλλά πρέπει να γίνεται για τους σωστούς λόγους. Και να μην φτάνουμε ποτέ στις υπερβολές. Η νευρική ανορεξία μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.