Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο!

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο!

Γευστική,  θρεπτική αλλά και χορταστική η κιμαδόπιτα τρώγεται όλες τις ώρες και μπορεί  ακόμη και να σερβιριστεί και ως κυρίως γεύμα! Το ewoman σήμερα φιλοξενεί μια νόστιμη παραδοσιακή συνταγή τραγανής κιμαδόπιτας που θα κλέψει τις εντυπώσεις! 

Υλικά:

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

1 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό-μοσχαρίσιο

2 νεροπότηρα γάλα

4 παξιμάδια

6 αυγά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό

λίγο αλατοπίπερο- μπαχάρι 

1 ξύλο κανέλας.

Εκτέλεση: 

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε τον αραιωμένο ντοματοπελτέ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το μπαχάρι και την κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα υγρά του και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ ένα ποτήρι γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά. Στύβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στο μαγειρεμένο κιμά, μαζί με τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο!

Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο.

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο!

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά με το 1 ποτήρι γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Ψήνουμε την κιμαδόπιτα για 50' λεπτά στους 190ο C πάνω-κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο!

Καλή επιτυχία και καλoφάγωτη!