Τον άνθρωπο της ζωής σου θα τον ξεχωρίσεις από την πρώτη στιγμή

Τον άνθρωπο της ζωής σου θα τον ξεχωρίσεις από την πρώτη στιγμή

Πόσες φορές στάθηκες ανάμεσα στο άχρωμο και άοσμο πλήθος, προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά;

Πως δεν χρειάζεται να ψάχνεις το τέλειο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει και ότι αν ζητάς πολλά, δεν θα τα βρεις και έτσι θα μείνεις για πάντα μόνος;

Πόσες φορές πίστεψες ότι είσαι όντως περίεργος;

Πάλεψες σκληρά με τους δαίμονές σου, θαρρείς νόμισες πως τους σκότωσες, μα εκείνοι δριμύτεροι κάθε φορά επέστρεφαν  για να σου θυμίσουν ποιος είσαι πραγματικά.

Πάντα με επιτυχία κατάφερναν να σε συνεφέρουν στη ζωή. Πάντα με επιτυχία να σε επαναφέρουν στη δική σου πραγματικότητα. Εκεί που οι συμβιβασμοί απαγορεύονται και  οι συναισθηματικές εκπτώσεις δεν χωρούν. 

Απομακρύνθηκες δειλά από το θορυβώδες πλήθος και κρύφτηκες περήφανα στη φωλιά της μοναξιάς. Εκεί που κανείς δεν μπορεί πια να σε πειράξει. Εκεί που το σκοτάδι σου, γίνεται η καλύτερη ασπίδα, που κανένα πλήθος δεν μπορεί πια να διαπεράσει. Καμία μετριότητα δεν μπορεί να βεβηλώσει και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί πλέον ν’αλλοιώσει.

Εκτός από έναν.

Τον άνθρωπο της ζωής σου.

Στην αρχή φαντάζει απρόσκλητος επισκέπτης, που ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά της μοναχικότητάς σου. Βλέπεις έρχεται την στιγμή που δεν τον περιμένεις και έχεις σβήσει κάθε ελπίδα για την ύπαρξή του.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι αυτός που πάντα καρτερικά περίμενες.

Το άλλο σου μισό. Το μισό που θα ξεκλειδώσει όλες εκείνες τις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου που είχες θάψει τόσο βαθιά και νόμιζες ότι δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν όμως και πάντα θα υπάρχουν όσο βαθιά κι αν τις θάβεις για να επιβιώσεις. Οι άνθρωποι, βλέπεις, μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση, τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους, μα ποτέ την ψυχή και τα  γυμνά «θέλω» τους.

Ο άνθρωπος της ζωής σου έρχεται αβίαστα, να σε ξυπνήσει από τον λήθαργο που είχες πέσει. Έρχεται να σου δείξει τι είναι έρωτας και να σου αποδείξει ότι τελικά είναι κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που φαντάστηκες.

Έρχεται ένα χειμωνιάτικο πρωί, να σου απαντήσει σε όλα αυτά τα αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα που είχες και έλεγες ότι θα πεθάνεις με αυτά. Διαγράφει το «γιατί», το «ίσως» και το «πρέπει» και απλόχερα σου προσφέρει το «ναι», το «θέλω» και το «τώρα».

Φέρνει τόσα καλοκαίρια στην καθημερινότητά σου, όσα δεν έζησες ποτέ. Σου αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι τελικά το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται ανάλυση, δεν χρειάζεται καλύμματα, κείμενα και λέξεις για να ωραιοποιηθεί.

Είναι αυτός που θα κάνει πραγματικότητα, κάθε τρελή σου φαντασίωση. Αυτός που θα δέσει σφικτά  αισθήσεις,  παραισθήσεις και  ψευδαισθήσεις, σαν ένα γόρδιο δεσμό, που ούτε λύνεται, μα ούτε και κόβεται.

Πώς να κόψεις τον έρωτα άλλωστε; Πώς να ξεμπλέξεις το όνειρο και την αλήθεια όταν τόσο σφικτά μπλέκονται, δημιουργώντας την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής σου;

Τον άνθρωπο της ζωής σου θα τον ξεχωρίσεις από την πρώτη στιγμή. Το μυαλό και η λογική ίσως τον πολεμήσουν, μα η ψυχή σου θα τον υποδεχτεί όπως του αρμόζει.

Άφοβα και ολοκληρωτικά.