Ευτυχία είναι όσα ζητάς από τη ζωή

Ευτυχία είναι όσα ζητάς από τη ζωή

Όλοι κυνηγούν την ευτυχία. Όλοι εύχονται με κάθε ευκαιρία να τους χτυπήσει η ευτυχία την πόρτα ο καθένας όμως χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους για να την φτάσει.

Ίσως επειδή η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό.
Δεν είναι για όλους ίδια. Αλλάζει μορφές, χρώματα και παρουσία.
Σε άλλους κλείνει το μάτι και σε άλλους χαμογελά διάπλατα. Ευτυχία είναι ό,τι ζητάς από τη ζωή.
Οι στόχοι από την μια πλευρά είναι το κίνητρο της ζωης σου,ο λόγος για να ζήσεις και η επίτευξη τους η ευτυχία σου. Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας δεν είναι ευτυχισμένοι, δεν χαμογελούν και δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από την ζωή τους.
Είναι πράγματι πολύ δυσάρεστο να μη βρίσκεις λόγους να χαμογελάς και να μην είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της ζωής σου. Γιατί τόση απαισιοδοξία όμως; Γιατί τόσοι απογοητευμένοι άνθρωποι; Ίσως επειδή οι ρυθμοί της ζωής όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται και χάνουμε το νόημα της ζωής.

Ξεχνάμε επιθυμίες και όνειρα σε μια εποχή που η πραγματοποίηση των ονείρων είναι δύσκολη υπόθεση.
Δεν ξέρω αν φταίει η εποχή ή εμείς που έχουμε πλέον πολύ μεγάλα όνειρα. Δεν θέλω να κατηγορήσω την εποχή άδικα. Δεν ξέρω αν φταίει εκείνη ή εμείς, το νόημα πάντως είναι ένα, τα όνειρα στις μέρες μας είναι δύσκολη υπόθεση.
Παρόλα αυτά δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. Κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό. Ονειρευόμαστε όμως δεν κυνηγάμε πια τα όνειρα μας. Αφήνουμε,λέμε, την ζωή να μας οδηγήσει. Δεν χαράζουμε πορείες, ακολουθούμε τις ήδη χαραγμένες. Φοβόμαστε να σκάψουμε;

Φοβόμαστε να παλέψουμε;
Φοβόμαστε μήπως παλέψουμε και τελικά δεν καταφέρουμε τίποτα;
Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό που φοβίζει τον κόσμο και έχει σταματήσει να κυνηγάει τα όνειρα του, ξέρω όμως ότι τα όνειρα είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την στεναχώρια και την απαισιοδοξία. Και για την ακρίβεια όχι τα όνειρα, τα οποία ποτέ δεν σταματήσαμε, αλλά οι στόχοι. Στόχους έχουμε σταματήσει να έχουμε, όχι όνειρα.
Οι στόχοι είναι το αποτέλεσμα των ονείρων. Οι στόχοι είναι οι πράξεις και τα όνειρα η θεωρία των πράξεων.
Μια ζωή έχει ανάγκη από προσωπικούς στόχους για να επιβιώσει ομαλά.
Άλλες φορές μεγάλους στόχους και Άλλες μικρούς ,δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει να θες να φτάσεις κάπου είτε αυτό είναι στην απέναντι όχθη είτε στην άλλη άκρη του κόσμου.

Τζένη Ντεμιράι