Δικαία Μαραβέλια: Η Αγνή μου είμαστε, λίγο πολύ, όλοι μας

Δικαία Μαραβέλια: Η Αγνή μου, είμαστε λίγο πολύ όλες μας

Η Δικαία Μαραβέλια, εκτός από ταλαντούχα συγγραφέας, γεγονός που έχει διαπιστωθεί μέσα από την αγάπη που έχει χαρίσει το αναγνωστικό κοινό στα βιβλία της, αποδεικνύεται μια γυναίκα με δυναμισμό και ευαισθησία. Μας μιλά για τη ζωή της και για τα ...«βιβλιοπαιδιά» της σε μια συνέντευξη που μας κάνει να την αγαπήσουμε λίγο περισσότερο!

 

 Η συγγραφή μπήκε στη ζωή σας τα τελευταία χρόνια. Ποια ήταν η αφορμή για το πρώτο σας βιβλίο;

Ναι, η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου από εκεί που δεν το περίμενα.
Μου ζήτησε ένας πολύ καλός μου φίλος να γράψω ένα άρθρο για τη Σύμη. Αυτή ήταν η αρχή.

Το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο έγιναν με συνεργασίες. Θα σας πω και για τα δύο. Αφορμή για το πρώτο ήταν η περιέργεια, να μάθω τον χώρο, πώς είναι να πλάθεις ιστορίες που κάποια στιγμή θα διαβάσουν και θα κρίνουν άλλοι άνθρωποι, άγνωστοι αλλά και γνωστοί.

«Το ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα» είναι το πρώτο βιβλιομωρό. Το αγαπώ.
Στο δεύτερο, στο «Εκύλησε το τέτζερι κ΄ ήβρε το καππάκι», αφορμή ήταν η Σύμη μου, η γαστρονομία της. Αυτό το βιβλίο είναι ιδιαίτερο σε όλα του!
Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει μια συγγραφέας σε βιβλίο μαγειρικής; Η απορία θα σας λυθεί αν  αποκτήσετε το βιβλίο!

Κατά πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας από τότε;

Α, τίποτε σπουδαίο δεν έγινε, συνεχίζω να είμαι η Δικαία που ήμουν μόνο που τώρα εκτός από τα καθημερινά που κάνει η κάθε γυναίκα, γράφω κιόλας !

mar

 

 Τι σας ενέπνευσε να γράψετε το τελευταίο σας βιβλίο, την «Αγνή»;

Η Αγνή μου

Πολλές πολλές προσωπικές εμπειρίες ήρθαν και δημιούργησαν αυτό το κορίτσι. Όταν έρχεται η ώρα να γράψω για αυτήν, παίζουν κρυφτό οι λέξεις με τη Δικαία. Εκτός από τα δικά μου βιώματα, έμπνευση πήρα από την καθημερινότητα. Την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που ερχόμαστε κατά καιρούς και πώς αυτή μας μεταμορφώνει σε άλλα όντα, αγνώριστα.
Η Αγνή μου, είμαστε λίγο πολύ όλες μας... και όλοι!

agni-ewoman

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Σχεδιάζετε τα επόμενα βήματα στη συγγραφή;

Ήδη έχω ξεκινήσει μια καινούρια ιστορία. Γράφεται μέρα με τη μέρα.

Γνωρίζω ότι αγαπάτε πολύ τον τόπο σας, την Σύμη. Αυτή τη περίοδο υπάρχουν προσφυγικές ροές; Ποια είναι η δική σας άποψη για αυτό το θέμα;

Η εικόνα αυτών των ανθρώπων, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να νιώσουμε όπως αυτοί νιώθουν, είναι πολλές φορές τραγική. Δε θα πω τι κάνω εγώ σαν Δικαία γι΄ αυτούς τους ανθρώπους.
Θα πω μόνο ότι κάνω εικόνα εμένα με την οικογένεια μου να βρίσκομαι στη θέση τους. Τίποτε άλλο.