Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Μια εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψουν οι "μακαρονάδες" κι όχι μόνο, πένες με ροζέ σάλτσα η συνταγή που φιλοξενεί το ewoman σήμερα!

Μια συνταγή απίστευτης γεύσης, ένας συνδυασμός καρμπονάρας και ναπολιτάνας που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση!

Υλικά:

500 γρ. πένες ή άλλο σπαγγέτι

1 κ.σ. βούτυρο

250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

100 γρ. σάλτσα ναπολιτέν

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

1 φλιτζ. γκούντα τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά κι όταν τα στραγγίζουμε σε αλ ντέντε κατάσταση, κρατάμε 1/2 ποτήρι (4-5 κ. σ.) από το νερό τους κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τη σάλτσα ναπολιτέν.

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2' και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και προσθέτουμε το γκούντα.

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με ροζέ σάλτσα

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Καλή όρεξη!!