
Μια εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψουν οι "μακαρονάδες" κι όχι μόνο, πένες με ροζέ σάλτσα η συνταγή που φιλοξενεί το ewoman σήμερα!
Μια συνταγή απίστευτης γεύσης, ένας συνδυασμός καρμπονάρας και ναπολιτάνας που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση!
Υλικά:
500 γρ. πένες ή άλλο σπαγγέτι
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ. σάλτσα ναπολιτέν
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. γκούντα τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά κι όταν τα στραγγίζουμε σε αλ ντέντε κατάσταση, κρατάμε 1/2 ποτήρι (4-5 κ. σ.) από το νερό τους κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τη σάλτσα ναπολιτέν.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2' και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και προσθέτουμε το γκούντα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!!