Στο σπίτι μας τη χοιρινή τηγανιά την κάνουμε στο φούρνο!
Για κοψίδια που λιώνουν στο στόμα κι αφήνουν στον ουρανίσκο εκπληκτική επίγευση, επιστρατεύστε αυτή τη συνταγή!
Μια συνταγή που φτιάχνεται εύκολα και δεν έχει βαθμό δυσκολίας!
Αν έχετε χρόνο κι αφήστε το κρέας ένα βράδυ (ή κάποιες ώρες τουλάχιστον) να μαριναριστεί η γεύση του θα σας απογειώσει!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινά κοψίδια
100 γρ κεφαλογραβιέρα
½ φλ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 πράσο
2-3 σκελίδες σκόρδο
το χυμό 1 λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μερικούς κόκκους ολόκληρους
Ρίγανη
Λίγα κλαράκια δεντρολίβανο
κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πιπερώνουμε το κρέας και κόβουμε το πράσο και το σκόρδο. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, και το κρασί και περιχύνουμε το κρέας.
Τοποθετούμε τα κλαράκια δεντρολίβανο και κρατάμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Πριν το βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα σε κύβους.
Με κλειστή γάστρα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ - 2 ώρες .
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη.
Καλή επιτυχία!