Εκείνες οι γυναίκες που ξέρουν να κάνουν τον πόνο δύναμη και χαρά

Εκείνες οι γυναίκες που ξέρουν να κάνουν τον πόνο δύναμη και χαρά

Διακρίνεις τη σπίθα στα μάτια τους, τη διάθεση για καινούρια πράγματα, τη δύναμη να διαγράφουν τα παλιά που τις σημάδεψαν και την ενέργεια για να αφήσουν το στίγμα τους στον κάθε άνθρωπο που θα τις συναντήσει.

Είναι δυναμικές, είναι ρομαντικές, είναι ευαίσθητες συνάμα. Άλλοτε θα τσαλακωθούν, δεν θα διστάσουν να δείξουν ότι δακρύζουν είτε γιατί πόνεσαν, είτε γιατί συγκινήθηκαν.
Γελάνε δυνατά και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητες. Δεν τα καταφέρνουν όμως. Το άστρο τους, η λάμψη τους τυφλώνει και μεταδίδεται σε όσους τις γνωρίζουν.

Είναι οι γυναίκες που θέλουν να μαθαίνουν κάτι από τον κάθε ένα. Μικρότερο ή μεγαλύτερο σε ηλικία δεν έχει σημασία.
Είναι οι γυναίκες που εκτιμούν τη ζωή όπως τους έρχεται. Αγαπούν την κάθε στιγμή και παλεύουν για το καλύτερο.
Είναι οι γυναίκες που δεν θα συμβιβαστούν εκτός κι αν είναι για καλό. Αυτά τα θηλυκά που ταξιδεύουν μέσα σε πλοία αεροπλάνα. Που χάνονται μέσα στην πλοκή ενός βιβλίου.
Είναι οι γυναίκες για τις οποίες γράφονται όμορφες ιστορίες. Εμπνέουν και εμπνέονται. Αγαπούν και αγαπιούνται. Σημαδεύουν.

Δεν περιμένουν να βρουν την ευτυχία, την φτιάχνουν καθημερινά μέσα από τις πράξεις τους. Δεν περιμένουν από κάποιον να τις κάνει να χαμογελάσουν, χαρίζουν όμως χαμόγελα στα πρόσωπα των άλλων. Είναι οι γυναίκες που εκτιμούν, που σέβονται και απαιτούν και από τους άλλους το ίδιο.

Γυναίκες παθιασμένες με τη ζωή, τη δουλειά, την καθημερινότητά τους. Τώρα ποιος θα τις αντέξει και ποιος όχι, είναι άλλο θέμα. Κανείς όμως δεν θα τις ξεχάσει. Γιατί ξέρουν να μιλούν στη ψυχή σου. Ξέρουν να καταλαβαίνουν τα θέλω σου κι ας είναι αντίθετα με τα δικά τους. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ξέρουν να δέχονται μόνο αυτά που πραγματικά τους αξίζουν.

Να τις αγαπάς αυτές τις γυναίκες γιατί κάνουν τον πόνο δύναμη και χαρά. Γιατί σκορπίζουν αισιοδοξία.
Και έχουν την ιδιότητα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και ομορφότερο κάθε μέρα.

Μαρίνα Αβραάμ