Αγίου Νικολάου: Μέρα πάντα γεμάτη συναισθήματα, πάντα γιορτή

Αγίου Νικολάου: Μέρα πάντα γεμάτη συναισθήματα, πάντα γιορτή

H μέρα αυτή είναι και θα είναι ιδιαίτερη, όπως και τα συναισθήματα που τη συνοδεύουν.

 Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και έχω μνήμες, ανήμερα του Αγίου Νικολάου πάντα στο σπίτι μας είχαμε γιορτή, καθώς γιόρταζε ο μπαμπάς. Από νωρίς το πρωί χτυπούσε το τηλέφωνο με συγγενείς φίλους και συναδέλφους να του εύχονται.

Η μαμά έφερνε πάντα γλυκά στο σπίτι για να κεράσει όσους θα έρχονταν το απόγευμα επίσκεψη για τη γιορτή. Πολλές φορές εκείνη τη μέρα έκαναν οι γονείς μου και τραπέζι για να συνδυάσουν τις γιορτές τους (12 Δεκέμβρη είναι της μαμάς), μαζεύονταν φίλοι και γινόταν γλέντι τρικούβερτο. Θα μαζεύονταν και τριάντα άτομα στο όχι και τόσο μεγάλο σαλόνι μας, αλλά χίλιοι καλοί χωράνε. Και να σου τα φαγητά, τα κρασιά και τα σοκολατάκια που έστελναν σε καλάθια οι προϊστάμενοι του μπαμπά στην τράπεζα. Ωραίες αναμνήσεις...

Κάποια στιγμή, με τα χρόνια σταμάτησαν τα τραπεζώματα, δεν έλειπαν όμως τα τηλέφωνα... Ακόμα και όταν ήρθαν κάποιες δύσκολες καταστάσεις και αναρωτιόμασταν αν και την επόμενη χρονιά θα γιορτάσουμε τη γιορτή, οι πολύ στενοί φίλοι και αγαπημένοι συγγενείς έπαιρναν για να ευχηθούν και συνέβαλαν στη διατήρηση της γιορτινής ατμόσφαιρας. Δύσκολη και περίεργη αυτή η μέρα μετά την απώλεια, όμως λένε πως τη λύπη έρχεται να καλύψει πάντα μια χαρά. Στη δικιά μας περίπτωση ήρθαν δύο χαρές και έδωσαν πια άλλο νόημα σε αυτή τη μέρα. Την έκαναν και πάλι χαρούμενη και γιορτινή.

Ο ερχομός στη ζωή μου και στη ζωή όλης της οικογένειάς μας δύο υπέροχων πλασμάτων. Η μία είναι η βαφτιστήρα μου, που οι γονείς της επέλεξαν να της δώσουμε το όνομα Νικολέττα, και ο άλλος είναι ο δεύτερος ανιψιός μου ο Νικόλας που πήρε το όνομα του πατέρα μου.

Νιώθω ευλογημένη που αυτή την τόσο σημαντική μέρα έχω δύο πλάσματα που υπεραγαπώ να γιορτάζουν και να δίνουν νέο νόημα σε αυτή τη μέρα. Γιατί αυτά τα δύο παιδιά φέρνουν το φως, την αγάπη, την εξέλιξη, την ίδια τη ζωή. Είναι πλάσματα που παίρνουν απλόχερα αγάπη, πολλές αγκαλιές και χάδια και δίνουν απλόχερα τόσα πολλά... Ίσως τώρα δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος όλων όσων φέρνουν στη ζωή μου εν προκειμένω, όμως σαν μεγαλώσουν θα τους το εξηγήσω.

Φωτεινά μου πλάσματα, αστέρια μου, σας ευγνωμονώ που είστε μέρος της ζωής μου και θα είμαι πάντα δίπλα σας καθώς ονειρεύομαι να κάνουμε πολλά μαζί στο μέλλον! Να έχετε υγεία, ευτυχία και πάντα αγάπη στη ζωή σας και οι γονείς σας, οι παππούδες σας και εγώ να σας καμαρώνουμε πάντα!