Living Cruelty Free: Αξίζει το κραγιόν σου τη ζωή ενός ζώου;

Living Cruelty Free: Αξίζει το κραγιόν σου τη ζωή ενός ζώου;

Είναι η επιδίωξη της ομορφιάς ικανοποιητικός λόγος για να προκαλεί τόσο πόνο σε άλλα πλάσματα;

"Ρωτήστε τους επιστήμονες γιατί πειραματίζονται πάνω σε ζώα και η απάντηση θα είναι: “Γιατί τα ζώα είναι σαν εμάς.”

Ρωτήστε τους επιστήμονες γιατί είναι ηθικά σωστό να πειραματίζονται πάνω σε ζώα και η απάντηση θα είναι: “Γιατί τα ζώα δεν είναι σαν εμάς.”

Τα πειράματα στα ζώα βασίζονται σε μια λογική αντίφασης.” ~ Prof. Charles R. Magel

Τα ζώα που χρησιμοποιούνται για πειράματα νιώθουν πόνο, τρόμο και φόβο. Δεν είναι αυτό κακοποίηση;

Εκτός αυτού, ακόμη και η αποτελεσματικότητά των δοκιμών σε ζώα τελεί υπό αμφισβήτηση. Πλέον υπάρχουν εναλλακτικές, προηγμένες μέθοδοι για τη δοκιμή των συστατικών οι οποίες μάλιστα θεωρούνται και πιο αποτελεσματικές. Έτσι δεν υπάρχει λόγος πια να υποφέρουν τα ζώα.

Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι είναι αρνητικοί στην ιδέα των πειραμάτων σε ζώα για τα καλλυντικά ακόμη και αν δεν είναι χορτοφάγοι. Όμως ποιοι αληθινά γνωρίζουν αν τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά έχει δοκιμαστεί σε ζώα;

Η Ζωή πριν από αρκετά χρόνια, αποφάσισε να χρησιμοποιεί μόνο cruelty free προϊόντα, δηλαδή προϊόντα τα οποία δεν πειραματίζονται στα ζώα. Τότε ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν κάπου συγκεντρωμένα, έπρεπε να τα προμηθευτεί απευθείας από τους κατασκευαστές ή σε λίγα καταστήματα όπου βρίσκονται μαζί με άλλα, μη πιστοποιημένα προϊόντα.

Όμως δεν μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες από ένα σημείο πώλησης και επιπλέον έπρεπε η ίδια να ερευνά αν ένα προϊόν είναι πιστοποιημένο ή όχι. 

Αυτό το πρόβλημα έλυσε το Living συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για την ομορφιά και την προσωπική μας περιποίηση. 

Το κατάστημα έχει όλα τα προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και υγιεινής όπως αρώματα, μακιγιάζ, κρέμες προσώπου και σώματος, αφρόλουτρα, σαμπουάν, προϊόντα styling, φυτικά έλαια, προϊόντα στοματικής υγιεινής και πολλά άλλα.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα λειτουργεί από το 2016( www.livingcrueltyfree.gr )και πλέον στο Μαρούσι μπορείτε να γνωρίσετε και από κοντά τα προϊόντα αυτά.(Living, Διονύσου 15, Μαρούσι,100 μ. από τον σταθμό του ΗΣΑΠ)

Μπορούμε να γλυτώσουμε τα ζώα από την άγρια βία των πειραμάτων, μαθαίνοντας να αγοράζουμε προϊόντα για τα οποία δε θα έχουν υποφέρει και δολοφονηθεί ζώα!

Η επιλογή είναι δική σου.

living-ewoman

living 1-ewoman

crueltyfree2-ewoman