Ποιος είπε πως ένα γεύμα που φτιάχνεται γρήγορα, υστερεί σε γεύση, ποιότητα, θρεπτικά συστατικά ή εμφάνιση;
Όποιος το είπε, να το «πάρει πίσω»…
Ένα έχω να σας πω! Όταν το κοτόπουλο πιει τη μπυρίτσα του η νοστιμιά του είναι ασυναγώνιστη!
Η «σβελτάδα» του δε, είναι αυτή που θα σας κάνει να το ερωτευτείτε!
Κοτόπουλο με μπύρα ή μεθυσμένο κοτόπουλο μου ή κοτόπουλο στο «τσακίρ κέφι»… πείτε το όπως θέλετε, αλλά βάλτε το με συνοπτικές διαδικασίες στην κατσαρόλα και κερδίστε ένα γευστικότατο και υγιεινό γεύμα και περισσότερο χρόνο να τον διαθέσετε όπως γουστάρετε!
Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 κρεμμύδι ξερό
½ φλ. ελαιόλαδο
1 μπύρα
Κόκκινο πιπέρι και κάρυ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Τεμαχίστε το κοτόπουλο! Πασπαλίστε το με τα μπαχαρικά του και το αλάτι! Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίστε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές!
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να καραμελώσει!
Ρίξτε τη μπύρα κλείστε το καπάκι κι αφήστε το να μεθύσει! Τόσο δύσκολο! Προσέξτε μόνο μην «αρπάξει».
Μετά αφήστε το να φλερτάρει με ζεστές ταλιατέλλες και λίγο κεφαλοτύρι!
Tip:
Για περισσότερη νοστιμιά και πιο «ιδιαίτερη» γεύση, προσθέστε λίγο culinesse όταν ζεσταίνετε το λάδι!
Καλή επιτυχία! Και καλή όρεξη!