Osho: Πρέπει κανείς να περιμένει για τον έρωτα

Osho: Πρέπει κανείς να περιμένει για τον έρωτα (pixabay)

Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το πως να υπάρχουν απλώς. Αν δεν έχουν τίποτα να κάνουν, κάνουν έρωτα. Τότε δεν συμβαίνει τίποτα και σιγά-σιγά, απογοητεύονται από τον ίδιο τον έρωτα. Ο άντρας και η γυναίκα είναι διαφορετικοί και όχι μόνο διαφορετικοί αλλά και αντίθετοι, αταίριαστοι. Κι αυτή είναι η ομορφιά.

Όταν ταιριάζουν είναι ένα θαύμα, μια μαγική στιγμή. Διαφορετικά τσακώνονται και συγκρούονται. Αυτό είναι φυσικό και μπορεί να γίνει κατανοητό, επειδή έχουν διαφορετικά μυαλά. Οι αντιλήψεις τους είναι πολικά αντίθετες. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα, επειδή οι τρόποι τους είναι διαφορετικοί, η λογική τους είναι διαφορετική.

Το να ταιριάξει βαθιά και αρμονικά ένας άντρας και μια γυναίκα είναι σχεδόν ένα θαύμα. Είναι σαν το Κοχινούρ, το μεγάλο διαμάντι, και δεν μπορεί κανείς να το ζητάει αυτό κάθε μέρα. Δεν μπορεί να το ζητάει σαν μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Πρέπει κανείς να περιμένει γι' αυτό. Περνούν μήνες-μερικές φορές χρόνια-κι ύστερα ξαφνικά συμβαίνει. Και συμβαίνει χωρίς απολύτως κανένα λόγο,από μόνο του.

Μην ανησυχείς και μην αναζητάς τον έρωτά, αλλιώς θα το χάσεις τελείως.

OSHO