Η συνταγή της ημέρας: Ραβανί της μαμάς Αφροδίτης!

Η συνταγή της ημέρας: Ραβανί της μαμάς Αφροδίτης!

Ένα νόστιμο, παραδοσιακό γλυκάκι που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αλλά κι οι νοικοκυρές γιατί ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και με λίγα κι απλά υλικά, η συνταγή της ημέρας, σήμερα στο ewoman! 

Ο λόγος για το ραβανί, όπως το κάνει η μαμά μου!

Υλικά:

6 αυγά

1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 μπέϊκιν

2 βανίλιες

Σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

τη φλούδα από 1/2 λεμόνι

ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-6' μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.

Μόλις αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υγρών και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών ανακατεύοντας ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 35-40' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τ' αφήνουμε να βράσει για 8-10' περίπου.

Αφήνουμε το ζεστό γλυκό να κρυώσει αρκετά, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.και σιροπιάζουμε με το ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι, με μία κουτάλα. Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας κι αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.

Η συνταγή της ημέρας: Ραβανί όπως της γιαγιάς!

Μόλις το ραβανί κρυώσει καλά, τότε το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή της ημέρας: Ραβανί όπως της γιαγιάς!

 

Συνοδεύεται άριστα με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Καλή απόλαυση!