Κώστας Ζέκος: Δε μετανιώνω που ασχολήθηκα με την υποκριτική

Κώστας Ζέκος: Δε μετανιώνω που ασχολήθηκα με την υποκριτική

Ο Κώστας Ζέκος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, που φέτος εμφανίζεται στην επιτυχημένη μεταφορά του έργου της Αγκάθα Κρίστι, «Απρόσκλητος επισκέπτης» στο θέατρο Eliart. Με χαρά, δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ewoman.gr και της Ιουστίνας Φιλιππίδου. Απολαύσαμε κάθε του λέξη. Ελπίζουμε κι εσείς.

Παρουσιάστε μας τον εαυτό σας: Πού μεγαλώσατε, πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Είμαι ένας άνθρωπος απλός, καθημερινός, που από τα παιδικά μου χρόνια αγάπησα πολύ το θέατρο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό. Το παιχνίδι μου, σαν μικρό παιδί, ήταν να δημιουργώ ομάδες και να παρουσιάζω παραστάσεις. Από τη πρώτη τάξη του Γυμνασίου δημιουργούσα ομάδες και ανεβάζαμε στο σχολείο θεατρικές παραστάσεις. Ήμουν ένα ήσυχο παιδί και πολύ ντροπαλό και ίσως αυτό με έκανε να θέλω να εκφράζομαι μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων των ρόλων που ερμήνευα.  Αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική και μετά από 30 χρόνια δεν το έχω μετανιώσει. 

1
 

Μιλήστε μας για τον «Απρόσκλητο επισκέπτη», την παράσταση που εμφανίζεστε αυτή τη σεζόν.

Ο «Απρόσκλητος επισκέπτης» της Αγκάθα Κρίστι είναι ένα αστυνομικό έργο το οποίο κρατά το θεατή σε ένα ενδιαφέρον. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, ο θεατής μεταφέρεται στο σπίτι όπου έχει γίνει ένας φόνος και ο ίδιος νιώθει ότι αναλαμβάνει το ρόλο του επιθεωρητή. Είναι μια παράσταση όμορφα στημένη από το Γιώργο Φρατζεσκάκη όπου μαζί και με τους υπόλοιπους συντελεστές Νίκο Ορφανό, Σοφία Μανωλάκου, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντο Γεωγλερή, Νίκο Καϊνό και την Ιλιάδα Λαμπρίδου, βιώνουμε σε κάθε παράσταση την αγάπη του κόσμου και τον ενθουσιασμό του.

 

Ποιον ρόλο ερμηνεύετε; Πόσο κοντά είναι ο χαρακτήρας του ήρωά σας με τον δικό σας χαρακτήρα;

Ο ρόλος που ερμηνεύω είναι του νοσοκόμου – αποκλειστικού αλλά και του οικονόμου του θύματος. Ο Χένρι Έϊντζελ, όπως ονομάζομαι, είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τα χρήματα, πονηρός και έτοιμος να κάνει οτιδήποτε ώστε να πετύχει το στόχο του. Δεν κάνει κάτι χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος. Γενικά είναι αδίστακτος και πονηρός. Ο ρόλος του ήρωα που ερμηνεύω είναι αντίθετος με το δικό μου χαρακτήρα. Δεν αγαπώ τα χρήματα, μπορώ να εξυπηρετήσω ή να βοηθήσω κάποιον χωρίς  να έχω κάποιο αντάλλαγμα. Στο μόνο που μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζουμε είναι ότι ο Χένρι Έϊντζελ και εγώ έχουμε σπουδάσει Νοσηλευτική.

ko

Αν είχατε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής θα επιλέγατε το ρόλο που ήδη έχετε ή κάποιον άλλο;

Δεν έχω μπει ποτέ σε τέτοιο δίλημμα. Ίσως το κάνω από ασφάλεια για να δώσω όσο περισσότερα μπορώ στο ρόλο μου και στο χαρακτήρα που θα υποδυθώ. Πάντα ζητάω από το σκηνοθέτη να μου πει από την αρχή, σχεδόν πριν πιάσω το κείμενο στα χέρα μου, το ρόλο που θα ερμηνεύσω και θέλω να επικεντρώνομαι σε αυτόν και μόνο.  

 

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο (πραγματικό ή λογοτεχνικό) που θα θέλατε να ερμηνεύσετε;

Όταν ήμουν πιο νέος ήθελα πάντα να ερμηνεύσω ρόλους πιο μεγάλης ηλικίας. Τώρα όσο μεγαλώνω μου αρέσουν οι ρόλοι πιο μικρής ηλικίας. Γενικά δε μπορώ να σταθεροποιηθώ. Ειλικρινά όμως, αν γινόταν θεατρικό έργο η ζωή του Μάνου Χατζηδάκη θα ήθελα πολύ να ερμηνεύσω τον ομώνυμο ρόλο.

2