Η χρονιά ξεκινά γεμάτη προσδοκίες

Η χρονιά ξεκινά γεμάτη προσδοκίες

«Όταν ανακαλύπτεις κάτι που τρέφει την  ψυχή σου και σου δίνει χαρά, φρόντισε να δημιουργήσεις χώρο γι αυτό στη ζωή σου» ( Τζην Μπόλεν)

Μια καινούργια χρονιά ξεκίνησε, σηματοδοτώντας την αρχή της νέας δεκαετίας. Άλλη μια φορά, ήρθες αντιμέτωπη με  τους προσωπικούς απολογισμούς σου. Η χρονιά που πέρασε μπορεί να σε γέμισε ικανοποίηση! Ίσως όμως σου άφησε εκείνη  τη στυφή γεύση της ματαίωσης για αυτά που δεν κατάφερες να διεκπεραιώσεις, για τους στόχους που δεν πραγματοποιήθηκαν ή ακόμη για εκείνα ή εκείνους που έχασες.

Τώρα είναι η ώρα! Η χρονιά που ξεκίνησε σε προκαλεί και σε  προσκαλεί δημιουργικά καθώς σε προτρέπει στη δημιουργία νέων στόχων. Είναι αλήθεια πως κάθε τι καινούργιο δρα αναζωογονητικά και παράλληλα εποικοδομητικά. Είναι η κομβική στιγμή που  ΕΣΥ, θα κάνεις την καινούργια αρχή, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους, κάνοντας σωστές επιλογές, διαχωρίζοντας το σημαντικό από το ασήμαντο. Καθώς έχεις απαλλαγεί από οτιδήποτε σε βάραινε, λάθη παλιά, βλαβερές συνήθειες ή ακόμη τοξικές συναναστροφές, τώρα είναι η ώρα για να θέσεις τους στόχους σου,  τα όνειρα και τις προσδοκίες σου. Στη ζωή υπάρχει πάντοτε ο παράγον της τύχης, όμως  καθορίζεται από τις δικές  σου μικρές ή μεγάλες και ριζικές επιλογές!                                                

Φέτος, προσπάθησε να αγαπήσεις περισσότερο, ξεκινώντας από τον εαυτό σου. Δώσε προτεραιότητα σε σένα, επένδυσε στην υγεία και στην ευτυχία σου. Φρόντισε τον εαυτό σου αφουγκράσου  τις δικές σου ανάγκες, αφιέρωσε  χρόνο σε αυτό που ευχαριστεί και ξεκουράζει την ψυχή σου. « Όταν ανακαλύπτεις κάτι που τρέφει την  ψυχή σου και σου δίνει χαρά, φρόντισε να δημιουργήσεις χώρο γι αυτό στη ζωή σου» ( Τζην Μπόλεν).  Γι αυτό σταμάτα να επικρίνεις τον εαυτό σου κι αναγνώρισε ό,τι με κόπο έχεις χτίσει. Δούλεψε με τον εαυτό σου για να ξεμπερδέψεις το κουβάρι των σχέσεων.  Άκου την καρδιά σου και βελτίωσε τις σχέσεις σου. Αγάπησε αυτούς που αξίζουν την αγάπη σου, μάθε να αποδέχεσαι και να συγχωρείς. Το ξέρεις πως είμαστε εδώ περαστικοί.

Φέτος, προσπάθησε να ξυπνάς νωρίς. Η αυγή είναι η πιο όμορφη ώρα της μέρας κι εσύ νωρίς το πρωί  έχεις ψηλά επίπεδα ενέργειας.

Προσπάθησε να γελάς περισσότερο γιατί το γέλιο σε κάνει όμορφη. Να εκτιμάς την κάθε στιγμή και να την ζεις με πάθος. Αυτό το πάθος είναι το όχημα για να κυνηγήσεις και να διεκδικήσεις  τα όνειρά σου. Η ζωή είναι απίθανη, ακριβώς επειδή μπορούν να συμβούν άπειρες πιθανότητες. Γιατί αποτελείται από στιγμές γλυκές/όμορφες αλλά και  δύσκολες/επώδυνες.  Εκεί βρίσκεται το μεγαλείο της. Λένε πως: « σημασία δεν έχει πόσες ανάσες παίρνεις αλλά πόσες στιγμές σου κόβουν την ανάσα ».

Μπορείς, παραμερίζοντας τον εγωισμό σου να αποκτήσεις περισσότερη ενσυναίσθηση. Να ακούς με ειλικρινή προσοχή τα προβλήματα των συγγενών και των φίλων σου, να μην επικεντρώνεσαι διαρκώς στα δικά σου. Μπορείς να γίνεις ο φίλος εκείνος που θα ήθελες να έχεις δίπλα σου!

Να εκφράζεις τα συναισθήματά σου! Να εκφράζεις σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Γι αυτό να λες πάντα « ευχαριστώ»,  « συγγνώμη, « σ’ αγαπώ», να  απλώνεις το χέρι σου, ν’ ανοίγεις την αγκαλιά σου, να χαμογελάς. Κι ακόμη να  εκφράζεις τη θλίψη, το άγχος και την αγωνία, το  θυμό και την ανασφάλεια. Μην επιτρέπεις στα αρνητικά συναισθήματα  να κτίζουν  τοίχους στην ψυχή σου. « Πάρε το βλέμμα σου από τα πόδια σου. Κοίταξε πέρα μακριά τον ορίζοντα. Εκεί σε περιμένει η ζωή! Μπροστά ».               (Αλκυόνη Παπαδάκη)

Φέτος μην το ξεχάσεις! Η ζωή είναι πάντα σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής για δράση!

 «Στο τέλος όλα πάνε καλά, αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος» (P.Coelho)

 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2020 – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΛΟΤΥΧΟ!

 

Βάσω Σίδη, 9 /1/2020