Κάποιες μάσκες άλλοτε τις λατρεύεις κι άλλοτε τις μισείς

Εκείνες οι μάσκες που κρύβουν την ασκήμια της ψυχής

Είναι και κάτι μάσκες αληθινές, από κείνες που αφομοιώνονται στα πρόσωπα. Που παίρνουν τη σάρκα και τα οστά τους και γίνονται ένα μαζί τους.

Κάτι μάσκες που άλλοτε τις αποστρέφεσαι και άλλοτε τις λατρεύεις.
 Άλλοτε τις αγαπάς κι άλλοτε τις απεχθάνεσαι.
Άλλοτε τις θαυμάζεις κι άλλοτε τις λυπάσαι.

Γιατί είναι μερικές που κρύβουν την ασχήμια της ψυχής κάτω από την άψυχη ομορφιά τους. Καλύπτουν τέλεια τον φθόνο τους κάτω από την αδιόρατή τους υποκρισία. Χώνουν το ψέμα, κάτω από την καμουφλαρισμένη τους αλήθεια. Χρησιμοποιούν την τελειότητα του αψεγάδιαστου υλικού τους, για να κρύψουν τη συναισθηματική τους αδυναμία.

Και σε αναγκάζουν να τις αποφεύγεις και να τις φοβάσαι.
Να τις αποστρέφεσαι και να τις αντιπαθείς. Γιατί σε τυφλώνουν και σε αηδιάζουν ταυτόχρονα...

Και είναι κι οι άλλες ...αυτές που τις λατρεύεις και τις αγαπάς με την πρώτη ματιά. Γιατί πάντα τις συνοδεύει ένα ζεστό και λαμπερό βλέμμα. Τις πλαισιώνουν δύο μεγάλα αυθεντικά ζεστά μάτια. Και σκεπάζουν όλο τον πόνο και την στεναχώρια πίσω από τα πιο όμορφα και φωτεινά χαμόγελα. Αυτές που αποκαλύπτουν την αισιοδοξία κρύβοντας μέσα τους την απόγνωση. Τις κομματιασμένες καρδιές κάτω από την χαρούμενη όψη τους. Τους καθημερινούς αγώνες πίσω από την πρόσχαρη εικόνα τους.

Και είναι αυτές που θαυμάζεις ολόχρονα και εύχεσαι να είχες τη δύναμη να φορέσεις και εσύ για λίγες μέρες ή ώρες του χρόνου. Γιατί είναι αυτές που σου δίνουν το κίνητρο και το σθένος, την ελπίδα και το κουράγιο να αντικρίζεις τις άλλες.. τις ψεύτικες και απατηλές ...!!!

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ...!!