Σωτήρης Τσιόδρας: Πρέπει να αντιμετωπίσετε τον ιό με θρησκευτική ευλάβεια

Σωτήρης Τσιόδρας: Πρέπει να αντιμετωπίσετε τον ιό με θρησκευτική ευλάβεια(pinterest)

"Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν να είμαστε φορείς του ιού και αυτά που πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης στους διπλανούς μας πρέπει να τα κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια. Ένα θετικό ή αρνητικό τεστ δεν αλλάζει την στρατηγική μας αυτή". Σωτήρης Τσιόδρας.

Και χρησιμοποιώντας τα λόγια αυτά του κ. Σωτήρη Τσιόδρα, του διακεκριμένου λοιμωξιολόγου καθηγητή, που ενημερώνει καθημερινά τους Έλληνες πολίτες θα πω ότι δύο είναι τα βασικά φάρμακα του κορονοϊού. Η αυτοπειθαρχία με ατομική ευθύνη που παίρνει όμως κοινωνικές διαστάσεις και η πίστη σε ότι κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια. Στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου βλέπουμε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ της επιστήμης και της θρησκείας.

Είναι το πρόσωπο που μας επιβεβαιώνει ότι δεν έπρεπε ποτέ μα ποτέ να γίνει λόγος για τον κορονοϊό σε σχέση με την εκκλησία.

Χρησιμοποίησε την πιο δυνατή έκφραση. Αντιμετωπίσετε αυτόν τον κορονοϊό με θρησκευτική ευλάβεια. Δηλαδή με απόλυτη σοβαρότητα.

Από την μία ο κ. Τσιόδρας αποφοίτησε με άριστα το Χάρβαρντ και μαζί με το επιτελείο του, εισηγούνται στην κυβέρνηση όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα,που πρέπει να παίρνει για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του επικίνδυνου ιού.

Έχει ένα βιογραφικό 23 σελίδων, το οποίο επιβεβαιώνει τις υψηλού επιπέδου ιατρικές του γνώσεις και είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος για τους φοιτητές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ενώ θα μπορούσε να κάνει μια καριέρα στο εξωτερικό εκείνος προτίμησε να γυρίσει στην Ελλάδα και να εργαστεί για την χώρα του.

Από την άλλη είναι πατέρας επτά παιδιών καθώς και μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας. Ψέλνει με ευσυνείδητη συνέπεια εκκλησιαστικούς ύμνους και τροπάρια των ιερών ακολουθιών κάθε Κυριακή σε εκκλησία της Κηφισιάς, περιοχή στην οποία διαμένει.

Η προσωπικότητα λοιπόν του κ. Τσιόδρα σε μια δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή του κορονοϊού μας δείχνει ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν περισσεύει. Ούτε η επιστήμη ούτε η πίστη. Αντίθετα και τα δύο μαζί μπορούν να συμπορευτούν και να έχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη και την χριστιανική πίστη.

Άλλωστε η επιστημονική ενημέρωση που δίνει κάθε μέρα σε συνδυασμό με το ψύχραιμο, ήρεμο και ορθό λόγο του χωρίς καμία αμφιβολία μπορούν να καθοδηγήσουν τον πολίτη στην σωστή αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης στιγμής για την Ελληνική και όχι μόνο πραγματικότητα.

Κάθε μέρα λοιπόν στις 18:00 θα  

περιμένουμε την γλυκιά μορφή αυτού του εξέραιτου ανθρώπου και επιστήμονα με το αποφασιστικό και γεμάτο σιγουριά βλέμμα να μας ενημερώνει για την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης του ιού στην Ελλάδα. 

Τα μέτρα στην Ελλάδα προηγήθηκαν του ιού σε σχέση με άλλες χώρες που ακολούθησαν και αυτό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την διασπορά του ιού αν ο πολίτης τηρήσει σωστά τις οδηγίες.

Η προσωπικότητα του κ. Τσιόδρα με σιγουριά με κάνει να γράψω.... Μείνε σπίτι. Αντιμετώπισε σωστά τον ιό γιατί η πρόληψη είναι φάρμακο. Προσευχήσου από το σπίτι σου γιατί ο Θεός είναι παντού. Άναψε το καντηλάκι του σπιτιού και λιβάνιζε όλους τους χώρους. Γίνε φίλος του Ιησού όπως αναφέρει ο Άγιος Λάζαρος Λάρνακας. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουμε όλοι φίλοι του Ιησού και να αντλήσουμε ελπίδα και δύναμη όπως ο Άγιος Λάζαρος που ενώ γεύτηκε τον θάνατο δεν νικήθηκε και δέχτηκε την χάρη από τον Χριστό μας. Είτε πιστεύουμε είτε όχι ας γίνουμε όλοι μας φίλοι του Χριστού.

Συγχαρητήρια στην επιλογή αυτού του ανθρώπου να καθοδηγήσει την κυβέρνηση και τους πολίτες στην αντιμετώπιση του ιού σε μια στιγμή που η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από σωστά πρότυπα.

Είμαστε ευγνώμονες για την στήριξη, την καθοδήγηση, την φροντίδα και την ισορροπία μεταξύ επιστήμης και πίστης μέσα από ένα σωστό πρότυπο άντρα. Επαγγελματίας, επιστήμονας, σύζυγος, πατέρας, θρησκευόμενος.

Και τελειώνοντας θα πω. Το τέλος του κόσμου δεν θα το φέρει ο κορονοϊός. Είναι μια κατάσταση που έχει φέρει σύγχιση σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα περάσει. Ο μόνος που μπορεί να βλάψει τον κόσμο είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό. Τροφή για σκέψη.

"Ούτε εφησυχασμός ούτε πανικός.Ο αγώνας του Μαραθώνιου δρόμου για τον ιό συνεχίζεται!" Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.