Covid-19 vs Covidiots

Covid-19 vs Covidiots(pixabay)

Ο πλανήτης έχει πληγεί από πανδημία που ονομάζεται Covid-19. Η ανθρωπότητα έχει γυρίσει πίσω σε μνήμες προηγούμενων εποχών, όπου δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά του εκάστοτε ιού.

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα η ιατρική έχει προχωρήσει και το αντίδοτο στον Covid-19 είναι θέμα χρόνου, μολονότι  οι θάνατοι συνεχίζουν να είναι πολλοί πράγμα που δε προκαλεί έκπληξη αφού πρόκειται για αόρατο εχθρό παγκοσμίως και είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση και δη δυσάρεστη είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων. Ίσως αρκετοί μπερδεύουν την πανδημία με πόλεμο ή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος από δικτάτορες. Άμεσο επακόλουθο αυτής της σύγχυσης εννοιών είναι πολίτες σε έξαλλη κατάσταση να αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες υγιεινής και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς .

Όταν όλα όσα βιώνουμε λάβουν τέλος, οι απόγονοί μας θα διαβάζουν στην ιστορία πως οι αείμνηστοι πρόγονοί τους εξαφάνιζαν τα χαρτιά υγείας και τα αντισηπτικά με επακόλουθο αρκετοί να μείνουν άνευ, δε συμμορφώνονταν με τα μέτρα των κυβερνήσεων θεωρώντας εαυτούς, παρτιζάνους αποστάτες του νόμου και ηρωικές φιγούρες. Τελικά η βλακεία πλεόναζε κι έτσι αντί να σπάνε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού που ήταν και το ζητούμενο τον έκαναν βολτούλα.

Ένας νέος τύπος συμπολίτη που αμαυρώνει την εικόνα συνέπειας των περισσοτέρων από εμάς είναι ο covidiot. Noμίζει πως όλα είναι ένα αστειάκι, χλευάζει τους ειδικούς και αντί να βοηθά στην απόκρουση της αρρώστιας ασχημονεί κατά τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνοντας πως η βλακεία είναι αμέτρητη.

Η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ατομικά και συλλογικά έχει έρθει και θα ήταν θεάρεστο να σεβόμαστε εμάς και τον διπλανό μας για ένα υγιέστερο αύριο. Αναγνωρίζουμε και αρνούμαστε να αναπαράγουμε fake news, ακολουθούμε οδηγίες επιβεβαιωμένων πηγών και κυρίως μένουμε σπίτι αντί να επιδιώκουμε ένα άδοξο τέλος σε κάποιο ράντζο νοσοκομείου οδηγώντας σε κατάρρευση το ήδη ετοιμόρροπο σύστημα υγείας και την οικονομία η οποία έχει υποστεί κάτι παραπάνω από τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ