Η κακοποίηση την εποχή του Covid19

Η κακοποίηση την εποχή του Covid19 (pexels)

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, ωστόσο δεν είναι για όλους το ίδιο δύσκολες.

Κάποιοι ασφυκτιούν γιατί δεν αντέχουν να μη βγαίνουν για τον καθιερωμένο καφέ τις Κυριακές, άλλοι μελαγχολούν γιατί ζουν μόνοι και ψάχνουν συντροφιά σε συσκευές και έξυπνα εργαλεία. Άλλοι πάλι, ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να φροντίσουν τους αγαπημένους τους, δεν μπορούν να τους δουν, δεν μπορούν να τους αγκαλιάσουν.

Ορισμένοι ακόμα, τρέμουν για τον εαυτό τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που αντέχουν, που τους αρέσουν οι μέρες χωρίς πολλές υποχρεώσεις και αρκετή ξεκούραση. Σε έναν πολυδιάστατο κόσμο άλλωστε, είναι λογικό οι απόψεις να είναι ποικίλες. 

Υπάρχουν όμως κάποιες απόψεις, κάποιες μικρές ή μεγάλες φωνές που ακούγονται με μεγαλύτερη ένταση. Κι αν δεν το κάνουν ακόμα , πρέπει να αρχίσουν να το κάνουν. Είναι αυτές οι φωνές που υποφέρουν τέτοιες μέρες επειδή το «μένουμε σπίτι» στα αυτιά τους ηχεί ως «μένουμε φυλακή». Είναι αυτές οι φωνές, αυτές οι σπουδαίες ψυχές που δεν έχουν καταφέρει να διώξουν τα τέρατα από τον παράδεισο τους και φοβούνται μήπως τις νύχτες πριν κοιμηθούν γεννηθεί ένας καινούριος εφιάλτης. Είναι εκείνες οι γυναίκες που δεν δέχονται τριαντάφυλλα τα πρωινά, εκείνες που δεν γελούν με τα αστεία του και κρύβουν μώλωπες κάτω από μόσχομυρωδάτα και όμορφα φορέματα. 

Ξέρω ότι για πολλούς αυτές οι γυναίκες δεν ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, διαμένουν σε τόπους μακρινούς, όμως η αλήθεια είναι ότι ανήκουν και αυτές τις μέρες περνάνε λίγο πιο δύσκολα. Για αυτό , οι άλλες γυναίκες ας ανοίξουν την πόρτα τους, την καρδιά τους μα κυρίως τα μάτια τους για να δουν αυτή την αλήθεια και να κάνουν αυτή τη κρίση λίγο πιο γλυκιά για κάποια μικρή ηρωίδα. 

Όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά κάποιοι περνούν λίγο πιο δύσκολα και χρωστάνε στον εαυτό τους λίγη αγάπη.

Σε έναν κόσμο που κατάφερε να αγγίξει το φεγγάρι, δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να αγγίξουν τις πιο βαθιές πτυχές της ψυχής τους και να ξεριζώσουν από αυτή τα τέρατα που τις τρομοκρατούν. Η πραγματική δύναμη δεν κρύβεται πουθενά, παρά μόνο μέσα μας.

Γραμμή sos για την άμεση συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας : 15900

web: http://womensos.gr/ 

Πανελλήνιος Σύλλογος συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και ανηλίκων παιδιών ΒΟΗΘΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΖΩΗ : 210 3227165

web: https://elpidazoi.gr 

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης: 10306