Η προσευχή, είναι η δύναμή σου

Η προσευχή, είναι η δύναμή σου(pixabay)

Η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκίνησε με ένα φιλί. Το φιλί που έδωσε ο μαθητής στον δάσκαλο του. Γιατί ναι, είναι μεγάλη προδοσία να προδώσει τον άνθρωπο που του έδωσε πνευματική τροφή, σκέψη και λόγο. Και όμως το έκανε. Ως αντάλλαγμα; Τα τριάντα αργύρια που πήρε ο Ιούδας για να προδώσει τον Ιησού Χριστό. Και εκείνος τι έκανε; Τον πόνο και την πίκρα της προδοσίας Του τα έκανε προσευχή.

Στον κήπο της Γεθσημανής, στους πρόποδες του όρους των Ελαιών, έκανε την συγκλονιστικότερη προσευχή προς τον Θεό και Πατέρα Του πριν την Σταύρωση. Μετέτρεψε την απαξίωση που βίωσε από τους ανθρώπους σε προσευχή. Τον φόβο και την αγωνία Του για το μαρτύριο που ήξερε ότι τον περιμένει τα έκανε προσευχή.

Την στιγμή που έμεινε ολομόναχος, την στιγμή που όλοι τον απαρνήθηκαν Εκείνος είχε μαζί του την Προσευχή. 

Ένωσε μυαλό, πνεύμα και σώμα με την Προσευχή και ανέβηκε τον Γολγοθά σταυρωμένος και ματωμένος. Και το χειρότερο; Προδομένος από εκείνους που βοήθησε. Από εκείνους που αγαπούσε. Γιατί ότι έπαθε το έπαθε από αγάπη. 

Δεν ρουφιάνεψε. Δεν σχολίασε. Δεν είπε,Τι έπαθα τώρα; Κάποιοι θέλουν να μου κάνουν κακό. Έκανε μόνο αυτό. Προσευχήθηκε.

Δεν πίστεψε σε καμιά συνομωσία. Γιατί; Γιατί ήξερε το μέτρο της άγνοιας και της ηλιθιότητας των ανθρώπων.

Τον έβλεπαν να είναι διαφορετικός από αυτούς και αντί να ξυπνήσουν και να δουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο μέσα τους, τον σχολίαζαν και τον χλεύαζαν.

Κανείς δεν τους ζήτησε να κάνουν θαύματα στους άλλους όπως Εκείνος. Μπορούσαν όμως να κάνουν το θαύμα μέσα τους. Να αλλάξουν.

Δεν είδαν όμως την εξέλιξή τους μέσα από τα έργα Του. Γιατί απλά αρνήθηκαν κάτι που τους ήταν άγνωστο και ας τους έκανε καλύτερους.

Τόσο κουτοί και ηλίθιοι ήταν. Όπως λέει και ο Αϊνστάιν, "Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η βλακεία των ανθρώπων. Και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος." 

Άρα για την βλακεία του ανθρώπου ήταν.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, τι μας διδάσκει η ιστορία του Ιησού Χριστού; Ότι το μοναδικό όπλο απέναντι στην ανθρώπινη βλακεία είναι η Προσευχή. Σε οπλίζει με υπομονή, αντοχή και δύναμη ώστε να ενεργήσεις σωστά.

Μάθε να προσεύχεσαι μέσα από την αποδοχή των καταστάσεων. 

Ξεκίνα τώρα. Πες, "Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησον με." 

Έκανες ήδη την πρώτη αποδοχή. Αποδέχτηκες τα λάθη σου και γι' αυτό ζητάς συγχώρεση.

Μπορείς να συνεχίσεις. Η προσευχή σου είναι η δύναμη σου.... Καλή Ανάσταση!!!