Η συνταγή της ημέρας: Ένα γλυκό γεμάτο ενέργεια

Η συνταγή της ημέρας: Ένα γλυκό γεμάτο ενέργεια

Ποιος είπε ότι το γλυκό έχει απαραίτητα και αρνητικές συνέπειες;

Για βάση έβαλα τριμμένο μπισκότο digestive χωρίς ζάχαρη ποτισμένο με λίγο κονιάκ και σιρόπι αγαύης που το είχα βράσει με νερό. Για την κρέμα γιαούρτι 2% λιπαρά, τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια active, τριμμένο μπισκότο digestive, και χυμό λεμόνι. Όλα στο μπλέντερ και είναι απίθανη η γεύση του. Εγώ για τελείωμα έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα που είχα φτιάξει. 

Ο συνδυασμός λεμονιού στη κρέμα και η γλύκα της φράουλας απογείωσαν τον ουρανίσκο όσων το δοκίμασαν. Άλλωστε ο εγκέφαλος στέλνει την εντολή ότι χόρτασε όταν ικανοποιήσει την γεύση. Γι' αυτό δεν έβαλα πουθενά αλλού ζάχαρη.Και αυτό θα σας το δώσω σαν συμβουλή. Όταν π.χ τρώτε κάτι που έχει ζάχαρη δεν χρειάζεται την ίδια μέρα να φάτε π.χ γλυκό φρούτο ή άλλο γλυκό.

Ο οργανισμός έχει πάρει αυτό που χρειάζεται. Και να θυμάστε ότι η τροφή είναι καύσιμο για τον οργανισμό για να μπορεί να κάνει όλες τις λειτουργίες του. Π.χ πολύ βαριά φαγητά δεν θα τα βάλουμε στο πρωινό μας όπου θα κλειδώσουν τον μεταβολισμό άρα και την ενέργεια του σώματος. 

Μερικες φορές η άγνοια ή η χαρά μας να ικανοποιήσουμε το στομάχι μας μας κάνει να κάνουμε τραγικά λάθη. Όμως το στομάχι είναι μέρος ενός συνόλου. Του ανθρώπινου οργανισμού όπου και αυτό με την σειρά του συμβάλει στην σωστή λειτουργία του. 

Θα βάζατε ποτέ πετρέλαιο σε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο ή το αντίθετο; Το καύσιμο του αυτοκινήτου είναι αυτό που θα βάλει και όλα τα αλλα σε λειτουργία. Αν σε κάτι δημιουργηθεί βλάβη από κακής ποιότητας βενζίνη ξέρετε τις συνέπειες. Το ίδιο συμβαίνει με το σώμα σας.Το σώμα το πρωί θέλει ενέργεια για να δράσει όχι να "μπουκώσει". Οπότε σας το προτείνω και για πρωινό π.χ με τον καφέ σας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Η τροφή είναι το φάρμακο σου. Ιπποκράτης!

Να έχετε υγεία και να χαμογελάτε!

sweet-ewoman