Η συνταγή της ημέρας: Υπέροχα τριαντάφυλλα μήλου!

Η συνταγή της ημέρας: Υπέροχα τριαντάφυλλα μήλου!

Αγαπώ τα τριαντάφυλλα πολύ! Τα θεωρώ το πιο ρομαντικό λουλούδι που μπορεί να «ντύσει» περίφημα κάθε στιγμή και να εκφράσει κάθε συναίσθημα…

Από το λευκό της αγνότητας, το ρομαντικό ροζ της αγάπης, το κίτρινο της φιλίας, το πορτοκαλί του ενθουσιασμού, ως το κατακόκκινο βελούδινο του ερωτικού πάθους το κάθε τριαντάφυλλο έχει ξεχωριστή αίγλη, άρωμα και ομορφιά!

¨Όλα αυτά ωραία και ρομαντικά… ωστόσο τα τριαντάφυλλα μήλου που έφτιαξε η φίλη Ματούλα για να προσφέρει στη γιορτή του κανακάρη της, μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μου! Ένα γλυκό «λουλούδι» άξιο να το προσφέρει κανείς.

Το τριαντάφυλλο μήλου είναι όμορφο, γλυκό κι εντυπωσιακό! Μια μικρή μηλόπιτα με λίγα λόγια, που δεν θέλεις να την ακουμπήσεις για να μη χαλάσεις το μπουκέτο…

Ένα γλυκό που φτιάχνεται με πολύ λίγα κι απλά υλικά, και εύκολα και γρήγορα ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα μήλου θα είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει και το πιο απαιτητικό μάτι!

Τριαντάφυλλα μήλου με άρωμα κανέλλας! όπως τα έφτιαξε η φίλη Ματούλα, λοιπόν!

 

Υλικά για 8 ατομικά τριαντάφυλλα / μηλοπιτάκια:

1 μεγάλο, καλοσχηματισμένο, κόκκινο μήλο

1 φύλλο σφολιάτα

½ λεμόνι τα χυμό του

2 κ. σ. μαρμελάδα βερύκοκο

Λίγη κανέλλα και ζάχαρη άχνη
 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μήλα στη μέση.
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε .
Ανοίγουμε σαν βεντάλια τις φέτες του μήλου και αποκολλάμε τη μία από την άλλη.
Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις καλύψει.
Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να τις δούμε να μαλακώνουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν απλά να μαλακώσουν ώστε να γίνουν εύκαμπτες.
Όση ώρα οι φέτες του μήλου κρυώνουν, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα αραιό υγρό σαν σιρόπι.
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει λείο και το κόβουμε σε 8 λωρίδες από τη στενή του πλευρά.
Παίρνουμε μια λωρίδα σφολιάτας και ρίχνουμε επάνω λίγη από την αραιωμένη μαρμελάδα.. Απλά μια επικάλυψη.
Αρχίζουμε να απλώνουμε στο πάνω μέρος του φύλλου και κατά μήκος του, τις φέτες του μήλου. Τις απλώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να επικαλύπτει κατά το ήμισυ την άλλη. Τις βάζουμε από τη μέση του φύλλου και πάνω ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τις τυλίξουμε μέσα σε αυτό.
Μόλις βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος του φύλλου τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μήλα μέσα στη σφολιάτα σκεπάζοντάς τα με το κάτω μέρος της που έχει μείνει ακάλυπτο.
Τέλος παίρνουμε την μια άκρη της και αρχίζουμε να την τυλίγουμε (όπως τυλίγουμε ένα χαλί για παράδειγμα) ρολάρουμε δηλαδή τη σφολιάτα με τα μήλα κλεισμένα μέσα της. Το τριαντάφυλλο μήλου είναι έτοιμο! Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις 8 λωρίδες!
Βάζουμε τα τριανταφυλλάκια σε χαρτάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για μάφινς,
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα τριαντάφυλλα για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Για να είναι έτοιμα πρέπει να έχουν ροδοψηθεί και να δούμε τη σφολιάτα ότι έχει πάρει χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα σε πιάτο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

m5-ewoman

m7-ewoman

m4-ewoman

m2-ewoman

 

Ευχαριστώ τη φίλη μου τη Ματούλα Μακρίδου, γι’ αυτή την όμορφη ιδέα που μου έδωσε για ένα όμορφο εορταστικό γλυκάκι!

Την ευχαριστώ για τη συνταγή και τις φωτογραφίες!