Πάψε να την κοιτάς από μακριά και πλησίασέ την!

Πάψε να την κοιτάς από μακριά και πλησίασέ την!

“Στον έρωτα μην ζητάτε το ναι από τα χείλη των γυναικών αλλά από τα μάτια τους!”

“Οι γυναίκες θέλουν να καταλαβαίνετε τι θέλουν χωρίς αυτές να το ομολογούν.”
“Μια γυναίκα πρέπει να την αγαπάς τόσο πολύ που δεν θα της περάσει καν η ιδέα πως κάποιος άλλος θα την αγαπήσει ποτέ περισσότερο.”

“Όταν μια γυναίκα κοιμάται μόνη,είναι ντροπή για όλους τους άντρες.”
“Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα.”
“Μια γυναίκα οφείλει να είναι δύο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη.”

“Το καλύτερο απόκτημα ενός άντρα είναι μια καλή σύζυγος.”

Τόσα και πόσα άλλα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τη γυναίκα. Για ποια γυναίκα θα με ρωτήσεις!
Για την εργαζόμενη; Για την μητέρα; Για τη σύζυγο; Για την ερωμένη; Για την κόρη; Για την εγγονή; Η απάντηση είναι μία. Για όλες!
Γιατί όλες οι γυναίκες υπάρχουν για να εμπνέουν τον έρωτα, την αισθητική, το κάλλος, την αγάπη, τη γλυκύτητα, την καλοσύνη.
Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να βρίσκονται σε μια γυναίκα. Και στο συγκεκριμένο σημείο τίθεται το εξής ερώτημα: Ποιος είπε ότι μία γυναίκα δυναμική,ανεξάρτητη, που φαίνεται (πρόσεχε το γράφει ο ποιητής… φαίνεται όχι είναι) εργασιομανής δεν μπορεί να είναι τρυφερή;
Συναισθηματική; Ρομαντική; Ευάλωτη; Ναι, ευάλωτη! Και όμως αυτή είναι η αλήθεια. Και εσύ κάθεσαι και την κοιτάς λες και είναι εξωγήινη.

Γιατί οι τεμπέλες που βάζει ο κόσμος γράφουν. Άντρας δυναμικός σημαίνει ηγέτης. Γυναίκα δυναμική σημαίνει αφύσικη.
Ε όχι,δεν είναι έτσι! Γιατί μια γυναίκα οφείλει να είναι ανεξάρτητη και δυναμική. Να κρατάει χώρο για ένα κομμάτι του εαυτού της. Το να αγαπάει μια γυναίκα τη δουλειά της ξέρεις τι δείχνει;

Ότι είναι συναισθηματική και ευαίσθητη. Γιατί αγάπη δε θα βρεις σε μια γυναίκα που δεν έχει πάθος σε κάτι. Ακόμα και αν αυτό είναι η δουλειά της. Με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη θα δοθεί στον σύντροφό της και αργότερα στα παιδιά της. Γι’ αυτό μην την κοιτάς χωρίς να την πλησιάζεις.

Έλεος! Δεν είναι εξωγήινη. Της αρέσει απλά να ζει με αυτά που υπάρχουν γύρω της και αγαπάει! Δεν ζητάει! Αναζητάει! Και έτσι εξελίσσεται. Έτσι γεμίζει με οξυγόνο. Γιατί αυτή είναι η πραγματική φύση της γυναίκας. Η σωστή γυναίκα έχει παρατηρήσει γύρω της και έχει δώσει τις ερμηνείες της. Γνωρίζει ποια είναι και τι θέλει!

Έτσι θα μπορεί να καθοδηγεί μεθαύριο και τα παιδιά της σωστά. Και με τα θετικά της και με τα αρνητικά της.
Όμως δεν θα σταματήσει την καθημερινή της πάλη με τον εαυτό της και με τον απέραντο "πόλεμο" που λέγεται ζωή! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την αναγνωρίσεις. Και αυτό θα γίνει όταν μέσα σου ωριμάσει η έννοια της θηλυκής σου φύσης.
Όχι βρε κουτέ άντρα…δε σε λέω θηλυκό.
Το αντίθετο!

Πρέπει να έχει ωριμάσει μέσα σου η αντρική σου φύση για να ξεχωρίσεις την αυθεντική,την ειλικρινή, την ιδιαίτερη φύση της γυναίκας.
Το καλύτερο απόκτημα ενός άνδρα είναι μια καλή σύντροφος. Και το μεγαλύτερο απόκτημα της γυναίκας για να γίνει κάτι στη ζωή της είναι να γίνει η ομορφότερη σκέψη στη ζωή του άντρα. Τότε ο άντρας και η γυναίκα θα έχουν βρει τη χρυσή τομή.
Σταμάτα λοιπόν να την κοιτάς από μακριά και πλησίασέ την.
Όπως ακριβώς γίνεται και στον χορό!
Ο καβαλιέρος απλώνει το χέρι του στη ντάμα και της λέει…
Χορεύετε;

Νατάσα Μαρίνη