Στηρίζουμε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων για έναν κόσμο χωρίς άστεγους!

Στηρίζουμε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων για έναν κόσμο χωρίς άστεγους!

Για το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων είχα γράψει πέρσι και θα συνεχίζω να γράφω μέχρι τη μέρα που δε θα χρειάζεται πια. Τη μέρα που οι Ά-στεγοι θα «χάσουνε» το «Α»..

Ένα «Α» που μπορεί να μην τους το δώσαμε εμείς αλλά αφήσαμε να υπάρχει. Γιατί την κοινωνία μας τη φτιάχνουμε όλοι μαζί και όταν επιτρέπουμε στους συνανθρώπους μας να κοιμούνται στο δρόμο, τι δείχνει για εμάς;

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού λένε, και είμαι απόλυτα υπέρ.
Η φροντίδα των συνανθρώπων μας τι είναι;

Ας «φορέσουμε τα παπούτσια» των αστέγων συνανθρώπων μας για μία μέρα..Δε νομίζω ότι θα αντέξουμε, γιατί την σκεπή μας την έχουμε δεδομένη και τη συμπόνια μας τη χάσαμε στο ατέλειωτο κυνήγι της πλούσιας ζωής.
Την κατάπιε η λαιμαργία..

Είναι καιρός να αλλάξουμε, είναι καιρός να βοηθήσουμε, είναι καιρός να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων έχει ανάγκη από τη στήριξή μας και είναι καθήκον μας, ως άνθρωποι, να τη δώσουμε.

2

Μην ακούτε εμένα, τι ξέρω εγώ. Πριν από εμένα τα είπαν άλλοι πολύ πιο σημαντικοί. «Αγαπάτε Αλλήλους» είπε ο Ιησούς.  «Όποιος δεν κάνει τίποτε για τους άλλους, δεν κάνει τίποτε για τον εαυτό του», είπε ο Γκαίτε.

Ο άνθρωπος που «έχτισε» το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων λέγεται Λεωνίδας Κουρσούμης.
Ήταν υπάλληλος εκδοτικού οίκου που εξαιτίας της κρίσης έχασε τη δουλειά του. Τα ένσημά του δεν ήταν αρκετά για σύνταξη και βρέθηκε χωρίς σπίτι. Έτσι, ανέλαβε να «σώσει» τα βιβλία από τους δρόμους και τα σκουπίδια. Μαζί με τα βιβλία μάζευε και κάποια μικροαντικείμενα που υπάρχουν και εκτίθενται δίπλα στα βιβλία.

 Ό,τι και να πω για τον κ. Λεωνίδα είναι λίγο, μόνο αν τον γνωρίσετε θα καταλάβετε το μεγαλείο της ψυχής του. Και τα όνειρά του για το Παλαιοβιβλιοπωλείο είναι πολλά αλλά χρειάζεται βοήθεια για να τα πραγματοποιήσει.

Στο παλαιοβιβλιοπωλείο εργάζονται άστεγοι συνάνθρωποί μας για να εξασφαλίσουν μια βασική, αξιοπρεπή διαβίωση.

Ατελείωτοι σιδηρόδρομοι βιβλίων σας περιμένουν να ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς μόνο με 2€. Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνικά, ιστορικά, επιστημονικά, σχολικά, ταξιδιωτικά βιβλία, παλιές και νέες εκδόσεις, συλλογές ποιημάτων, βιβλία μαγειρικής, comics, παραμύθια και άλλα πολλά.

4

Δωρίστε όσα βιβλία ή μικροαντικείμενα δεν είναι σε εσάς απαραίτητα, για να ζήσουν εξαρχής μια νέα ζωή, αλλά και να πιάσουν τόπο, να στηρίξουν τη ζωή των άλλων.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε με την εθελοντική σας εργασία. Το Παλαιοβιβλιοπωλείο θα μετακομίσει και χρειάζεται ανθρώπους για τη συσκευασία, τη μεταφορά και την καταγραφή των βιβλίων. Καθώς και εθελοντές που θα βοηθήσουν στην κατασκευή υπαίθριων βιβλιοθηκών για να μπορέσουν να εργαστούν περισσότεροι άστεγοι.

«Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων», είχε πει ο Χαλίλ Γκιμπράν.

Ας γίνουμε δυνατοί λοιπόν!!

3

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων λειτουργεί στο ισόγειο της οδού Πειραιώς 132, Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 15:00.

Περισσότερες Πληροφορίες στο FBΠαλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων και στο 6977 239766 (κ. Λεωνίδας Κουρσούμης)

 

Υ.Γ : Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι είχε πει ότι ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της. Οι φυλακισμένοι έχουν στέγη…